Διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο ΣΥΡΙΖΑ Μετά τις δηλώσεις περί «δολοφονιών».
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις ακρότητες περί «δολοφονιών».
Τον διέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτη Κουρουμπλή επικοινώνησε προηγουμένως η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασιλη, προκειμένου να του ζητήσει να ανασκευάσει, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο Συμβούλιο των Ευρωσοσιαλιστών (PES).
Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουρουμπλής ετέθη εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
Διαγραφή Παναγιώτη Κουρουμπλή: Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσε σάλο όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ.
«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για αυτά», είπε ο Π. Κουρουμπλής, και φώναξε: «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».
Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ανακαλέστε».
«Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τασούλας: Ρητορική που θυμίζει την εποχή των τραμπουκισμών της Χρυσής Αυγής
Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος έδειξε ότι δεν θα ανεχθεί ρητορική που θυμίζει την εποχή των τραμπουκισμών της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε η αποτρόπαια τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος αποκάλεσε «δολοφόνους» τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την διαχείριση της πανδημίας, αρνούμενος μάλιστα να ανακαλέσει την φράση του.
Ο κ. Τασούλας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση απηύθυνε μομφή στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής, μέτρο ισχυρής ηθικής απαξίας και στέρησης του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης.
«Δεν είναι ευχάριστος ο λόγος που βρίσκομαι στο βήμα αυτή τη στιγμή. Είναι αποκρουστικός. Στη Βουλή υπάρχει ελευθερία λόγου. Υπάρχει ελευθερία κριτικής. Εντονης κριτικής. Υπάρχει απάντηση και ανταπάντηση και πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει είναι να επιτρέψουμε να ξεφύγει η αντιπαράθεση στα όρια της ανθρωποφαγίας. Ακούσαμε πράγματα που κινούνται στα όρια όχι της δολοφονίας χαρακτήρα αλλά στα όρια προτροπής προς κάποιους έξαλλους, έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες αντικοινοβουλευτικές και εγκληματικές πράξεις. Ο χαρακτηρισμός που ακούστηκε ξεπερνά κάθε όριο» είπε ο κ. Τασούλας.
«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ακούστηκαν όσα ακούστηκαν και περίμενα να δω τα πρακτικά. Δυστυχώς τα πρακτικά επιβεβαιώνουν οσα δεν ήθελα να πιστέψω. Εϊπε ο κ. Κουρουμπλής: «δολοφονήσατε ανθρώπους αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας. Δολοφονήσατε ανθρώπους» και αρνήθηκε αρκετές φορές να ανακαλέσει. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να υπάρξει κριτική για παραλήψεις ακόμα και βαριές αλλά να υπάρχει συνάδελφος εδώ να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων είναι ότι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, ότι υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου. Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό και απευθύνω με βάση το άρθρο 80 Μομφή στον κ. Κουρουμπή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά απεύθυνε πριν από λίγα λεπτά», πρόσθεσε.
Οικονόμου: Να ανακαλέσει ή να τον διαγράψει ο Τσίπρας
Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως το «παραλήρημα Κουρουμπλή αποτελεί κηλίδα που χαρακτηρίζει τον ίδιο και θα δούμε ποιους άλλους. Το θέμα δεν μπορεί να τελειώσει εδώ. Υπάρχει τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά και τον κ. Τσίρτπα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Που αποκάλεσε δολοφόνους τους συναδέλφους σας. Όταν λέμε να αποδοκιμάσει να τον αναγκάσει να έρθει εδώ και να ανακαλέσει. Διαφορετικά να τον διαγράψει από την ΚΟ. Διαφορετικά αποδεικνύει στην πράξη ότι όχι μόνο ανέχεται αλλά επιδοκιμάζει. Ή ανακαλεί ή διαγράφεται».
Απαντώντας ο κ. Νίκος Φίλης είπε ότι «παραμένει η δύσκολη κατάσταση και με ανταλλαγή ύβρεων δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής στον θυμό του και την οργή του που είπε ότι έχει χάσει φίλους του. Είπε ότι έχει χάσει φίλους του, σταθμίστε το και αυτό. Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες για το θάνατο 20 χιλ συνανθρώπων μας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων αλλά όχι με φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για την έκθεση Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία χάθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας από κακή κυβερνητική πολιτική».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.