- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευ. Βενιζέλος για μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: «Όχι» σε εργαλειοποίηση
«Η Πολιτεία οφείλει να ζητά πλήρη ενημέρωση»
Παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη συζήτηση που προκάλεσε η μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα.
Με ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρενέβη στη συζήτηση που προκάλεσε η μελέτη των Θ. Λύτρα και Σ. Τσιόδρα.
Θυμίζοντας μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, ότι στις 4 Οκτωβρίου 2021 είχε ζητήσει από την ιατρική κοινότητα να εξηγήσει γιατί εμφανίζεται αυξημένος ο ρυθμός και αριθμός θανάτων στην παρούσα φάση της πανδημίας, ώστε στη βάση μιας επιστημονικά έγκυρης πληροφόρησης, η κυβέρνηση να λάβει τις δικές της αποφάσεις και η αντιπολίτευση το δικό της μερίδιο κοινωνικής ευθύνης.
Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι συμφωνεί με τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, πως δεν πρέπει να «εργαλειοποιείται» πολιτικά και μάλιστα κομματικά η επιστήμη, ωστόσο προσθέτει: «Είναι προφανώς εσφαλμένη οποιαδήποτε αίσθηση "τέλους του συναγερμού" και "επιστροφής στην κανονικότητα". Η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε να μας θυμίσει ότι απαιτείται μεγάλη επιφυλακτικότητα και αδιάπτωτη εγρήγορση σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός είναι όρος αναγκαίος αλλά δυστυχώς όχι επαρκής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, ενώ απαιτούνται συνεχή και αξιόπιστα τεστ.
«Η συζήτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ πρέπει να διεξάγεται με όρους επιστημονικής ακρίβειας και απόλυτης επιστημονικής και πολιτικής ειλικρίνειας. Σημασία δεν έχει μόνο ή κυρίως ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα και τις άλλες περιοχές αλλά προφανώς η επαρκής στελέχωση των μονάδων με το ανάλογο και αναγκαίο εξειδικευμένο, έμπειρο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άρα η χώρα έχει όριο ως προς τον αριθμό των επιστημονικά και νοσηλευτικά υποστηριζόμενων κλινών ΜΕΘ. Επίσης η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύ πρόβλημα γεωγραφικών ανισοτήτων εντός του υγειονομικού της χάρτη» αναφέρει.
Και υπογραμμίζει «Αν στην παρούσα φάση, τα ζητήματα αυτά καταστούν αντικείμενο συμβατικής κομματικής αντιδικίας, θα χαθεί χρόνος και δυναμισμός που πρέπει να διοχετευθούν υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να κινήσει διαδικασίες και να αναλάβει πρωτοβουλίες που εντάσσουν τους πάντες, όλη την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά τις πολιτικές δυνάμεις στην αναγκαία προσαρμοσμένη επαναπροώθηση του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Νωρίτερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με δήλωσή του, πήρε θέση για την αντιπαράθεση που προέκυψε μετά την δημοσιοποίηση της μελέτης για τις ΜΕΘ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.