Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό το ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Κάπα Research: Πώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό το ΚΙΝΑΛ και ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προβάδισμα με διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research.

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφιο αριθμό αν και η κυβέρνηση καταγράφει απώλειες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του in.gr. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής 11,6%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το Μέρα25 με 3%. Η επιλογή «Λευκό-Άκυρο», «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», συγκεντρώνουν το 13,9% που αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό.

Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ - Ο Μητσοτάκης καλύτερος εκφραστής του κεντρώου χώρου
Δημοσκόπηση KAPA Research

 

 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οσον αφορά τις προτιμήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς που κατά τη γνώμη τους είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το δίπολο Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας παραμένει με ποσοστά 39% και 23% αντίστοιχα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%.

 

Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research
Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research

 

 

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, η διαφορά τους σχεδόν διπλασιάζεται: 43% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 27% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 28%.

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research
Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research

 

 

 

Πρώτο κρας τεστ Τσίπρα – Ανδρουλάκη

Στην ερώτηση για το ποιος εκφράζει την κεντροαριστερά σήμερα το 51% επιλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 35% τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research
Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research

 

 

 

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ερώτημα επιλέγουν κατά 79% τον Αλέξη Τσίρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει 15%. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν κατά 76% τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 8%.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ επιλέγουν κατά 88% τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 11%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 40%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το 35%.

Πώς απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα για τις αλλαγές που τυχόν να φέρει στο πολιτικό σκηνικό το ΚΙΝΑΛ. Στο ερώτημα “εσείς θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι, εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ;” το 40% απαντά “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ”, το 22% “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας”, το 17% Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων” και το 17% “Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ”.

Βλέπουν θετικά τον Ανδρουλάκη

Σχετικά με την άποψη του δείγματος για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το 26% απαντά “θετικά”, το 35% “μάλλον θετικά”, το 14% “μάλλον αρνητικά”, το 11% “αρνητικά”. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% από τη ΝΔ απαντά πως κρίνει θετική ή μάλλον θετική” την εκλογή, από το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 43% , στο ΚΙΝΑΛ 77%, στο ΚΚΕ 53%, στη Ελληνική Λύση 67% και 53% στο Μερα25.

Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research
Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ