- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δημοσκόπηση Marc: Το ΠΑΣΟΚ ψαλιδίζει τη διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ
Στο 15,2% με εντυπωσιακό άλμα το Κίνημα Αλλαγής


Δημοσκόπηση Marc: Το ΚΙΝΑΛ μικραίνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεσή ψήφου, ενισχύοντας σημαντικά το ποσοστό του μετά την εκλογή Ανδρουλάκη.
Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Κεντροαριστερά, μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, παρουσιάζονται στη νέα δημοσκόπηση της Marc. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με αισθητά ενισχυμένο ποσοστό στην τρίτη θέση, μόλις 4% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν σταματά να επαναλαμβάνει πόσο σημαντική δυναμική αποτελούν για την παράταξη οι 270.000 ψηφοφόροι που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου διατηρεί σταθερά διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (13,8%). Την ίδια στιγμή, όμως, η ψαλίδα ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΚΙΝΑΛ κλείνει, με τη διαφορά πλέον να κινείται σε μονοψήφιο νούμερο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
- Νέα Δημοκρατία:33%
- ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%
- Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ: 15,2 %.
- ΚΚΕ: 5,3%
- Ελληνική Λύση: 4,6%
- Μέρα25: 2,1%.
Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η ΝΔ βρισκόταν στο 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,7% και το ΚΙΝΑΛ στο 9%.
Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Αλέξη Τσίπρα
Στην ίδια δημοσκόπηση ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 52,1%. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας πίσω τον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 52,1%, ο κ. Ανδρουλάκης 46,4%, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 31,8% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,2%.

Η ατάκα Μητσοτάκη για τις αλλαγές στην Κεντροαριστερά - Γιατί ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές
Για τις ανακατάξεις στην Κεντροαριστερά και τη δυναμική επιστροφή του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική σκηνή -εξελίξεις που φαίνεται να φέρνουν τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου- αναφέρθηκε έμμεσα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022 σήμερα Σάββατο (18/12) ο κ. Μητσοτάκης είπε με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές, καθώς καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει τρίτο κόμμα.
«Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τον Μίλτο Τεντόγλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες
«Το σχολείο αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με μικρές πράξεις που έχουν σημασία»
Σχολιάζει τις κυβερνητικές κινήσεις για την προανακριτική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
«Διαστρέβλωσαν σκόπιμα κάρτα»
Αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης
Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
Αύξηση κατώτατου μισθού και αποφάσεις για την ευρωπαϊκή Άμυνα - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Εντείνονται οι έλεγχοι - Νέος Κώδικας Δεοντολογίας
Σε πολλές περιπτώσεις αξιολογητές κρίνουν μάλλον χαλαρά τους υφισταμένους τους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή στις επόμενες εκλογές
Το τσουνάμι του λαϊκισμού και η δημοσκοπική καταιγίδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή
«Μόλις έλαβα αυτό το μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ για τις δικές μου προληπτικές καρδιαγγειακές εξετάσεις, και η σκέψη μου πήγε αμέσως σε εσένα μπαμπά»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα επιτυχία του Manolo
Σε ποιες πόλεις οι τιμές είναι - κάπως - χαμηλότερες
«Ξέρω καλά ότι οι εποχές αλλάζουν»
«Δεν χρειάζεται να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη κάνοντας τις κρατήσεις τους», τόνισε η υπουργός Τουρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.