6 tweet που δείχνουν ότι ο ΓΑΠ μάλλον είναι τρολ
Μέχρι προφάτως αυτό συνέβαινε κυρίως όταν μιλούσε, αλλά τελευταία ένα κομμάτι της σατιρικής του ιδιοφυίας περνάει και στα τουίτ του
Σχόλιο για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τα tweets που ποστάρει.
H καλύτερη είδηση του 2021, για τη δουλειά μου, ήταν η υποψηφιότητα του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος από το οποίο έφυγε όταν δεν μπορούσε να το κουμαντάρει. Ήταν η καλύτερη είδηση γιατί, όσα χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τους πολιτικούς και τα κατορθώματά τους, ποτέ δεν έχω συναντήσει άλλον πολιτικό που να μη χρειάζεται καμία σατιρική διαμεσολάβηση. Ποτέ δεν έχω συναντήσει άλλον πολιτικό που ο λόγος του να είναι από μόνος του σατιρικός. Τόσο σατιρικός μάλιστα που έχω αρχίσει να πιστεύω οτι ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου είναι ένα τρολ που απλώς σπάει πλάκα μαζί μας.
Μέχρι προφάτως αυτό συνέβαινε κυρίως όταν μιλούσε (τον θυμάστε να υπόσχεται πως «σύντομα η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην πληφορική στην Ευρώπη σχολεία» ή να λέει πως είναι κατάλληλος για ηγέτης του ΚΙΝΑΛ επειδή πια έχει πολλές εμπειρίες αφού επισκέφτηκε και την Κίνα;) αλλά τελευταία με χαρά βλέπω πως ένα κομμάτι της σατιρικής του ιδιοφυίας περνάει και στα τουίτ του.
Ιδού 6 σπουδαία δείγματα των τελευταίων ημερών:
1. Ο άνθρωπος για τον οποίο κάποιοι κακεντρεχείς λένε πως αν είχε άλλο επώνυμο πιθανόν να έκανε καριέρα κλητήρα σε δημόσια υπηρεσία (αν είχε καταφέρει να βρει κάποιο μέσο για να προσληφθεί), αντί να προσπαθεί να μη θυμίζει διαρκώς το ποιος είναι ο μπαμπάς του, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Και το κανει προσποιούμενος πως έχει ξεχάσει ότι σε αντίθεση με τον μπαμπά του το 74, εκείνος έχει ήδη υπάρξει πρωθυπουργός.
2. Εδώ όχι μόνο θυμίζει (με ομολογουμένως έξυπνο τρόπο) ότι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ΜΙΑ μεγάλη κρίση που του έκατσε, αλλά, προκειμένου να απογειώσει το κείμενο, χρησιμοποιεί και το ρήμα «ατσαλώνω» για να περιγράψει τον εαυτό του. Ιδανικά θα έπρεπε να συνοδεύεται με φωτοσοπιά τoυ προσώπου τoυ στη στολή του Iron Man.
3. Αυτή είναι μια σπουδαία (σατιρικώς) δικαιολογία για να μη συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ με τους αντιπάλους του, αν και κατά τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερο (πάλι από σατιρικής απόψεως) θα ήταν να παραδεχόταν ευθέως πως όταν πουλάς πριγκιπηλίκι δεν καταδέχεσαι να πέσεις στο επίπεδο των κοινών θνητών ιδιαιτέρως όταν φοβάσαι ότι θα φανείς πολύ λίγος δίπλα τους. Δηλαδή κάτι σαν «Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μπουν σε ντιμπέιτ με έναν Παπανδρέου και σε τι γλώσσα θα μιλάνε;»
4. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό τρολάρισμα στον Βαρουφάκη τον οποιο φαίνεται να έχει μελετήσει πολύ καλά.
5. Το αγαπημένο μου τουιτ. Εδώ ο ΓΑΠ κάνει κάτι σατανικό: προσποιείται ότι ασχολείται με ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα του δημόσιου διαλόγου στο εξωτερικό (όπου κι εκεί βέβαια ακούγονται φοβερά πράγματα όταν γίνεται προσπάθεια να ερμηνευτεί και να οριοθετηθεί η νέα οικονομία με όρους της παλιάς) αλλά το παρουσιάζει εντελώς πασαλειμματικά, με τον ίδιο τρόπο που θα παρουσιάζε το Παρίσι κάποιος που το έχει μπερδέψει με τη Λάρισα.
6. Εδώ ο ΓΑΠ κάνει υψηλή σουρεαλιστική τέχνη και στην υψηλή σουρεαλιστική τέχνη τα λόγια είναι περιττά. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.