Πολιτικη & Οικονομια

Νέα μέτρα - Πέτσας: Γιατί εξαιρέθηκαν εκκλησίες και σούπερ μάρκετ

Η εξήγηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτσας: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ από τα μέτρα
Σούπερ μάρκετ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους - Στέλος Πέτσας: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι μέτρα που προστατεύουν κυρίως τους εμβολιασμένους τόνισε σήμερα 3 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»,  ο κ. Πέτσας ανέφερε πως αφορούν τους ανεμβολίαστους γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να «κρατήσουμε πίσω» αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και εμβολιάστηκαν.

Νέα μέτρα - Πέτσας: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση που υπάρχει στα νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, είπε πως το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως η μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας έναν χρόνο πριν είναι ότι τώρα έχουμε στη διάθεσή μας ένα μεγάλο όπλο που είναι το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους εμβολιασμένους, εφόσον έχουν περάσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου για μεγαλύτερη θωράκιση και προστασία.

Επίσης σημείωσε ότι το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά: Είδος lockdown για το λιανεμπόριο τα νέα μέτρα

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θ. Καπράλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες συνιστούν ένα είδος lockdown για το λιανεμπόριο, και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς στήριξη από την Πολιτεία.

Μέτρα για ανεμβολίαστους - Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Στους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στη θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα ή σε κομμωτήριο.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ