Πολιτικη & Οικονομια

Ο Ανδρέας Ξανθός και η δυσάρεστη έκπληξη στο νοσοκομείο Βέροιας

Μία αναπάντεχη έκπληξη του επεφύλαξε ο διοικητής του ιδρύματος

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ανδρέας Ξανθός και η δυσάρεστη έκπληξη στο νοσοκομείο Βέροιας
© EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατί ο Ανδρέας Ξανθός δεν έκανε καμία ανακοίνωση μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Βέροιας και πώς εμπλέκεται η εταιρεία «Τοξότης» του Καλογρίτσα

Το προσέξατε; Ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, δεν εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη περιοδεία του στο νοσοκομείο Βέροιας, μετά από μία αναπάντεχη έκπληξη, την οποία του έκανε ο διοικητής του ιδρύματος, Ηλίας Πλιόγκας.

Συγκεκριμένα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), καθώς και τα αποτελέσματα της νέας μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δυναμικότητας 10 κλινών, η οποία είναι σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούλιο, παρουσίασε ο Ηλίας Πλιόγκας στον Ανδρέα Ξανθό.

Γιατί τα έχασε ο πρώην υπουργός Υγείας; 

Επειδή πρόκειται για ένα έργο, το οποίο, μέχρι πρόσφατα, αποτελούσε το άγος της δημόσιας διοίκησης, καθώς, ενώ αυτό διέθετε πλήρη και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι έπρεπε να παραδοθεί το Νοέμβριο του... 2016, επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού στην Υγεία, δηλαδή, δυστυχώς μέχρι τον Μάιο του... 2019, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, είχε ολοκληρωθεί μόνον το... 53% του φυσικού αντικειμένου του έργου! Ποια ήταν, μάλιστα, η ανάδοχος εταιρεία; Μα, η… «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα!

Ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας εξήγησε, λοιπόν, στον Ανδρέα Ξανθό αναλυτικά το σύνολο των πρωτοβουλιών και των ενεργειών που, από την πρώτη στιγμή, υπουργείο Υγείας, Κτιριακές Υποδομές και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβαν, ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ