Πολιτικη & Οικονομια

Πότε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τρίτη δόση από το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάζεται για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τρίτη δόση εμβολίου κάνει ο πρωθυπουργός αύριο 12 Οκτωβρίου 2021
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάζεται για κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τρίτη δόση εμβολίου κάνει ο πρωθυπουργός αύριο 12 Οκτωβρίου 2021 © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τρίτη δόση εμβολίου κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό αύριο, 12 Οκτωβρίου 2021, όπως ανακοινώθηκε.

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρωθυπουργός εμβολιάζεται με την αναμνηστική δόση αύριο, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμβολιαστεί για κορωνοϊό με το εμβόλιο Pfizer. Ο εμβολιασμός είχε γίνει μπροστά στις κάμερες.

«Είναι προφανές ότι τα νέα μέτρα αποδίδουν. Σημαίνουν περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους που κινδυνεύουν λιγότερο, προστατεύουν τους ανεμβολίαστους λειτουργούν και αυτά ως ένα κίνητρο που για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Άλλωστε δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που είναι διασωληνομένοι στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Το αποτελεσματικότερο όπλο για την προστασία της ζωής ήταν και παραμένει το εμβόλιο, ένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους και της κοινωνίας συνολικότερα» πρόσθεσε, γνωστοποιώντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την τρίτη δόση εμβολίου στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έκανε την τρίτη δόση εμβολίου - Το μήνυμά της

Την περασμένη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου στο γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

«Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τόσα θύματα και πόνο στην ανθρωπότητα, η επιστήμη μας έχει εφοδιάσει με το εμβόλιο, τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σε συνδυασμό και με τα άλλα υγειονομικά μέτρα, που έχουμε, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από την πανδημία» ανέφερε στη δήλωσή της μετά τον εμβολιασμό της.

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τις γνώμες των ειδικών, αλλά και από τα ίδια τα πραγματικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 10 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν σοβαρά από τον ιό δεν έχουν εμβολιαστεί»

«Κάνω έκκληση, σε όσους από τους συμπολίτες μας διστάζουν ή αρνούνται να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προσέλθουν, το ταχύτερο δυνατόν, στα εμβολιαστικά κέντρα. Με την πράξη τους αυτή δεν θα ωφελήσουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση είναι πια δική μας επιλογή» είχε καταλήξει η κα Σακελλαροπούλου μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Την 3η δόση του εμβολίου έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μιλώντας για το εμβόλιο και την τρίτη δόση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην Ελλάδα Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε ότι ο παρενέργειες είναι λιγότερες και πιο ήπιες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ