- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Πιερρακάκης: Ρεκόρ ψηφιακών συναλλαγών το πρώτο μισό του έτους
Ήδη ξεπέρασαν το σύνολο του 2020
Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχουν ήδη γίνει 150 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές.
Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2021 ενώ το 2018 είχαν γίνει 8,8 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές, το 2019 34 εκατ., και το 2020 94 εκατ., τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη θεματική ενότητα, με θέμα «Σχέση πολίτη - δημοσίου, η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της», του Thessaloniki Helexpo Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.
Ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε, μάλιστα, ότι φέτος θα περάσουμε τα 300 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Παράλληλα, ανέφερε ότι η στρατηγική για τη διευκόλυνση των σχέσεων κράτους- πολίτη κωδικοποιήθηκε γύρω από μια πρωτοβουλία, τη δημιουργία του gov.gr, της νέας ψηφιακής πύλης του δημοσίου, που ξεκίνησε με 500 υπηρεσίες που ήδη υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο. «Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, είναι περίπου 1300», πρόσθεσε.
Ο υπουργός έκανε λόγο για εκθετική αύξηση των ηλεκτρονικών και ψηφιακών συναλλαγών, χαρακτήρισε το gov.gr ως το νέο πρόσωπο του κράτους και γνωστοποίησε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου είναι πλέον η ψηφιοποίηση και απλούστευση υπηρεσιών και παροχή νέων υπηρεσιών από το gov.gr και η υλοποίηση έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στο πλαίσιο της Βίβλου ψηφιακού μετασχηματισμού. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε 440 έργα, κάποια από τα οποία έχουν δημοπρατηθεί ενώ τα πιο πολλά, όπως είπε, θα δημοπρατηθούν τώρα.
Σε ό,τι αφορά τον σκεπτικισμό μέρους των πολιτών στην ψηφιακή πολιτική, σημείωσε ότι το Υπουργείο τον λαμβάνει υπόψη και τόνισε: «εμείς οφείλουμε να σχεδιάζουμε τις υπηρεσίες απλά και λειτουργικά. Από την άλλη πλευρά, πρέπει ο πληθυσμός να μπορέσει να ακολουθήσει τη μετάβαση αυτή. Εδώ, ρόλο θα παίξει η ψηφιακή εκπαίδευση και τα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.