- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλιόπουλος: Τρομοκρατημένος ο κ. Μητσοτάκης
«Προσπαθεί μάταια να αντιμετωπίσει την κατάρρευσή του στους νέους»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
«Εχθές υπήρχε μια μεγάλη απουσία από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Απουσίαζε η πραγματικότητα», σχολίασε αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο MEGA.
Ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε τρομοκρατημένος απέναντι στους νέους, προσπαθώντας μάταια να αντιμετωπίσει την κατάρρευσή του στη νέα γενιά». Ανέφερε ότι είναι ο πρωθυπουργός «που αντιμετώπισε τη νέα γενιά με ξύλο, που άλλαξε εν μέσω πανδημίας τους κανόνες για τις πανελλαδικές και με το νέο σύστημα πέταξε εκτός δημόσιου πανεπιστημίου 18.000 παιδιά, για να τα στείλει ως πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια». Σημείωσε επίσης ότι είναι και ο πρωθυπουργός «που έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, έχει φροντίσει να διαμορφωθεί μια αγορά εργασίας χωρίς κανόνες, στην οποία οι νέοι -όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι- θα δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα». «Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η νέα γενιά τους γυρίζει την πλάτη», υποστήριξε.
Ενόψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκληματικές επιλογές» κάνοντας λόγο για τάξεις με 25 και 27 μαθητές και με «ένα πρωτόκολλο που λέει ότι τα τμήματα θα κλείνουν όταν θα έχουμε 50%+1 κρούσματα». Είπε ότι «στις μεγάλες ηλικίες έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων - περίπου το 27% των πολιτών άνω των 80 είναι ανεμβολίαστοι, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν στην αντίστοιχη ηλικία λιγότερο από 5%»-, ενώ τόνισε ότι «το σύστημα υγείας είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο, πέρσι τέτοιον καιρό είχαμε 53 διασωληνωμένους και σήμερα έχουμε 375». «Μέσα σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε, «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες πιο αισιόδοξος από ποτέ και για αυτό δείχνει εντελώς εκτός πραγματικότητας». Τον κατηγόρησε δε ότι «χθες επέλεξε να μιλήσει ξανά για "νέο υγειονομικό χάρτη"» και ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εν μέσω πανδημίας συζητάμε το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις κλινικών».
Παράλληλα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έδειξε ούτε θέληση ούτε σχέδιο να αντιμετωπίσει το κεντρικό ζήτημα της ακρίβειας», για να υπογραμμίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η λύση περνάει μέσα από την πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού και μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης για να μειωθούν και να ελεγχθούν οι τιμές». Είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος στη χονδρική «σχεδόν διπλασιάστηκε και μέσα σε αυτές τις συνθήκες αναμένονται οι νέες αυξήσεις», όμως «απέναντι σε αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε για καμία παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, είπε απλά ότι θα φτιάξει ένα ταμείο μετάβασης για να καλύψει τις αυξήσεις».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν ελέγχθηκε ποτέ το ολιγοπώλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά του ρεύματος», ότι «παντού υπάρχουν αυξήσεις στο ρεύμα, όμως η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες» και πως «αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης». Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «δεν γίνεται εν μέσω όλων αυτών, η ΝΔ να δίνει μπόνους εκατομμυρίων στα golden boys της ΔΕΗ, ο διευθύνων σύμβουλος να πενταπλασιάζει το μισθό του με 360 χιλιάρικα το χρόνο και η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, επιχορηγώντας έτσι ουσιαστικά τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών στον ηλεκτρισμό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναβαθμίζουμε ένα κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
«Το νομοσχέδιο διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και ενισχύει τον ρόλο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ»
Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου στη ΔΕΘ
Για παραποίηση των λεγομένων της κάνει λόγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα 23 ετών με τη σταδιακή αδειοδότηση ανά περιφέρεια
Η Βουλιαγμένη δεν ανήκει πια στους κατοίκους της. Ανήκει ολοένα και περισσότερο σε μια παγκόσμια αγορά ακινήτων, όπου η αξία της γης μετρά περισσότερο από την αξία της κοινότητας.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε προσοχή από όλους για τα επόμενα 24ωρα
Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για το στεγαστικό
Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα τραγικά περιστατικά σε Γύθειο και Ρέθυμνο
Η απάντησή του για το επεισόδιο στη Λήμνο
Mε αφορμή τη συνένωση των δήμων
Βραχύβια η θητεία του δημοσιογράφου
Πόσοι είναι συνολικά οι απασχολούμενοι - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι αλλάζει για όσους το έχουν
Στόχος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας
Το ανακοίνωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη
Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις - Ποια δικαιολογητικά αντικαθίστανται από μια απλή υπεύθυνη δήλωση
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά για κράτος δικαίου, τρομοκρατία και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
Δείτε τα αποτελέσματα επιλογής, αναπληρωματικών και απορριπτέων - Δωρεάν φιλοξενία με κοινωνικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.