- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως για ΑΕΙ: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο
Πώς θα προσέρχονται στα πανεπιστήμια φοιτητές και διδάσκοντες
Κεραμέως για το άνοιγμα των πανεπιστημίων: Η προαναγγελία της υπουργού Παιδείας για την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων στα ΑΕΙ.
Την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς την 1η Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο OPEN για τη λειτουργία των ΑΕΙ, η υπουργός σημείωσε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».
Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».
Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολικό τμήμα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test. Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.
Κεραμέως για σχολεία: Πότε δεν δικαιολογείται η απουσία μαθητή
Πριν από λίγες ημέρες, η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή, επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη».
Η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος των σχολείων, παρότι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, «αν υπάρξει μετάδοση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.