Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια

«Το μόνο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε όλοι ελεύθερα στα πανεπιστήμια», είπε η υπουργός για την πρόσφατη μεταρρύθμιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκη Κεραμέως: Οι Βάσεις 2021 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων - Πώς αξιολογεί τη μεταρρύθμιση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Βάσεις 2021 ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή (27/8), από το Υπουργείο Παιδείας, θέτοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, τόνισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια».

Η Νίκη Κεραμέως κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετά και την ανακοίνωση για τις Βάσεις 2021 και σημείωσε ότι πρόκειται για μία μεταρρύθμιση που προσφέρει οφέλη σε όλους, και κυρίως τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους. «Οι σπουδές των νέων έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Όφελος υπάρχει και για τα πανεπιστήμια που βλέπουν να αναβαθμίζεται το κύρος των σπουδών τους, ενώ για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές με το δικαίωμα που τους δόθηκε να επιλέξουν τα ίδια την συντελεστή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ακόμη πως τα ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να «αναπροσαρμόσουν» την ΕΒΕ την επόμενη χρονιά.

Κεραμέως: Τα δημόσια ΙΕΚ μπήκαν στον ακαδημαϊκό χάρτη

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως για πρώτη φορά τα δημόσια ΙΕΚ μπήκαν στον ακαδημαϊκό χάρτη με τη δυνατότητα που δόθηκε στους υποψηφίους να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό. «Είχαμε τριπλάσιες αιτήσεις από τις προσφερόμενες θέσεις» σημείωσε ενώ επισήμανε το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις υποψήφιους επέλεξε δημόσιο ΙΕΚ σε άλλη περιφέρεια από εκείνη που είναι ο τόπος της κατοικίας του. «Η δημόσια κατάρτιση είναι πλέον μια εναλλακτική επιλογή» είπε.

«Είναι ένα σύστημα που κοίταξε τους νέους στα μάτια προσφέροντάς τους εναλλακτικές. Υπάρχει μια Ελλάδα του πριν και μια Ελλάδα του μετά. Οι φοιτητές μας πληρούν πια τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις. Δεν κοροϊδεύουμε πλέον τα παιδιά μας. Φροντίζουμε ώστε να έχουν επιλογές» τόνισε ακόμη υπενθυμίζοντας πως η χώρα μας έχει τον χαμηλότερο ρυθμό φοίτησης και αποφοίτησης ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. «Κοροϊδεύαμε τα παιδιά μας» τόνισε με έμφαση. «Το μόνο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε όλοι ελεύθερα στα πανεπιστήμια. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό».

Ν. Kεραμέως: Διαμορφώνουμε τις ειδικότητες βάσει των αναγκών της κοινωνίας | 27/08/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ