- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Αλλαγές στα πρωτόκολλα για τα κρούσματα σε σχολεία
«Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί»
Νίκη Κεραμέως: Αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα κρούσματα στα σχολεία - Τι θα ισχύσει για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Αλλαγές θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τμημάτων και των σχολείων σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα (30/7) στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα νέα δεδομένα που έχει φέρει στη ζωή μας ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, δημιουργούν την ανάγκη για την αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. «Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την Επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν». Όπως είπε η υπουργός, η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τα τμήματα έκλειναν με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. «Τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν», είπε η υπουργός.
Κεραμέως: Δεν θα μπαίνει στην αίθουσα εκπαιδευτικός που δεν έχει κάνει τεστ ή δεν έχει εμβολιαστεί
Μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται στα σχολεία οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι, είτε πλήρως εμβολιασμένος, είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.
Ακόμη, όπως έχει γίνει γνωστό, για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας. Ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.