- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου μετά τον σεισμό
«Είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές»
Το Δαμάσι Τυρνάβου έχει πλέον νέο σχολείο μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τον περασμένο Μάρτιο ο καταστροφικός σεισμός στην Ελασσόνα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές το σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Εκείνες τις ημέρες ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρης Λέτσιος, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ήταν εκείνος που μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κατάφεραν να βγάλουν σώους και τους 63 μαθητές από το ετοιμόρροπο κτίριο.
«Εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν... "Θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο", να μην καταρρεύσει και μας καταπλακώσει... Και ο Θεός μας έκανε τη χάρη» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».
«Αυτό ήταν το τελευταίο κουδούνισμα για το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, με ιστορία 83 ετών. Ήρθε το τέλος του. Είμαι συγκινημένος, αλλά είμαι και χαρούμενος γιατί στη θέση του σχολείου θα προκύψει ένα σύγχρονο διδακτήριο, ασφαλές για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είναι το έργο μου μίας δεκαετίας και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος» είχε τονίσει ο δάσκαλος σε άλλες δηλώσεις του στο larissanet.
Το μήνυμα Μητσοτάκη για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα
Η κυβερνητική υπόσχεση για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου έγινε πράξη μέσα σε λίγους μήνες. Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου.
«Τον Μάρτιο, ο σεισμός κατέστρεψε το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Είχα υποσχεθεί στον διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε: «Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά».
Η δέσμευση Μητσοτάκη για το νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί τότε ότι αν το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο, στη θέση του θα ανεγερθεί το συντομότερο δυνατό ένα νέο σχολείο.
Λίγες ημέρες αργότερα, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε ανακοινώσει: «Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του Ε65 και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι».
Επικοινώνησα με τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρη Λέτσιο. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, κατά την διάρκεια του σεισμού εκκένωσαν με υποδειγματικό τρόπο το σχολείο με τους 63 μαθητές. Τους συγχαίρω και ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους. pic.twitter.com/WtVBc3e9wB
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 3, 2021
Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές μπαίνουν στο νέο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού, που κατεδαφίστηκε μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.