Πολιτικη & Οικονομια

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Επικοινωνία Σακελλαροπούλου-Χρυσοχοΐδη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη στο μέτωπο της πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Βουλή
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Βουλή © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΥΠΡΟΠΟ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (3/8) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχετικά με τα πύρινα μέτωπα στη χώρα και τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη
 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την Πρόεδρο για την εξέλιξη στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε όσους δοκιμάζονται αυτές τις ώρες και την ευγνωμοσύνη της σε όσους με αυτοθυσία δίνουν τη δύσκολη μάχη.
 

81 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Συνολικά 81 δασικές πυρκαγιές καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό κατά την έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 40 μέτωπα παραμένουν ενεργά μέχρι και αυτήν την ώρα. 

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδια μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι «ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής». 
 
«Μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στην Άνω Βαρυμπόμπη. Μετράμε τρία πύρινα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στην περιοχή. Ακόμη, ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν σε 315 απεγκλωβισμούς. «Οι ώρες είναι κρίσιμες και επικίνδυνες. Η χώρα μας βιώνει έναν από τους χειρότερους καύσωνας των τελευταίων 40 ετών, που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του. Συνεχίζουμε να δίνουμε ώρα με την ώρα τη μάχη με απόλυτη προτεραιότητά μας να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο». 
 
'Εκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ