Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης-Freedom pass: 120.000 εμβολιασμένοι νέοι έκαναν αίτηση

Η νέα ανάρτηση - κάλεσμα του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ © EUROKINISSI/ ΓΤΠ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Freedom Pass: Πόσοι εμβολιασμένοι νέοι έχουν κάνει ήδη την αίτηση για τα 150 ευρώ.

Ήδη από εχθές, Τρίτη (20/7) τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα του Freedom Pass και σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα social media κάνει γνωστό ότι 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έχουν υποβάλλει ήδη τις αιτήσεις τους για το «Πάσο Ελευθερίας». 

«Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για το #FreedomPass και ήδη 120.000 νέοι 18-25 που έχουν εμβολιαστεί, έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους. Γίνε κι εσύ μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: https://emvolio.gov.gr», έγραψε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός. 

 

 

Freedom Pass: Πώς παίρνουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι 18-25

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα που θα είναι ενεργοποιημένη έως την 31-12-2021. Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και οι διοργανωτές συναυλιών ή εμπορικών εκθέσεων, θα μπορούν -σαρώνοντας τον ειδικό κωδικό- να διαπιστώνουν τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού των επισκεπτών τους.

Στην τροπολογία για το Freedom Pass και το voucher των 150 ευρώ, επισημαίνεται:

«Θεσπίζεται για το διάστημα που υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊου και σε περίπτωση όχι πέραν της 31.12.2021 η παροχή οικονομικής διευκόλυνσης ύψους 150 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 – 25 ετών:

  • Που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου τη μόνη δόση εμβολιασμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του covid – 19
  • Που έχει λάβει την πρώτη δόση (σ.σ. AstraZeneca, Pfizer, Moderna) ή μονοδική δόση του εμβολίου (σ.σ. Johnson & Johnson) από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το ύψος της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι συνολικά 940.000 νέοι μπορούν να αποκτήσουν την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ