- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο την Τρίτη
«Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός»
Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο την Τρίτη για τους εμβολιασμούς.
Την Ιερά Σύνοδο θα επισκεφθεί την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όπου θα στείλουν μήνυμα σε όλες τις τάξεις της Εκκλησίας να συμβάλλουν στην προσπάθεια για εμβολιασμό των πολιτών, με αφορμή καταγγελίες που ακούστηκαν για ιερείς στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.
Κικίλιας: Πατριωτικό καθήκον για όλους ο εμβολιασμός
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, επισημαίνοντας πως είναι πατριωτικό καθήκον για όλους ο εμβολιασμός. Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο, ώστε να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο και να προφυλάξουμε την κοινωνία από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες υγείας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας.
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης πως η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό. Χτες είχαμε μόνο 35.000.
Αναφορικά με το ΕΣΥ, είπε πως θα ενισχυθεί εκεί όπου πρέπει, ενώ είπε πως ποτέ δεν έγιναν ξανά 10.000 προσλήψεις, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, υγειονομικού προσωπικού.
Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην Ίο και στον συναγερμό που έχει σημάνει για ύποπτα κρούσματα που βρέθηκαν σε πλοίο από το νησί στη Ραφήνα, λέγοντας οτι ο μέσος όρος των 14 παιδιών που βρέθηκαν θετικά είναι 17 ετών και τόνισε ότι θα γίνουν δειγματοληψίες και σε άλλα πλοία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.