- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σύνοδος Κορυφής: Covid-19, κλιματική αλλαγή & Ρωσία στο επίκεντρο
24 και 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες
H αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η κλιματική αλλαγή και η Ρωσία είναι τα βασικά θέματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες
H αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η κλιματική αλλαγή και η Ρωσία είναι τα βασικά θέματα της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στις 24 και 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη χρήση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid που αναμένεται να διευκολύνει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, ενόψει καλοκαιριού. Θα συζητηθούν τα τεχνικά σημεία, το κόστος και άλλες παράμετροι, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, ωστόσο κάποιες χώρες διατηρούν επιφυλάξεις αναφορικά με το δικαίωμα να βάζουν πρόσθετους περιορισμούς όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Επιπλέον, θα συζητηθεί η ανάγκη διανομής των εμβολίων σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα η στήριξη του μηχανισμού COVAX και η πρόταση της Επιτροπής να δωρίσουν η ΕΕ και τα κράτη-μέλη, τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ως το τέλος του χρόνου σε τρίτες χώρες που έχουν ανάγκη.
Η Διακήρυξη της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Υγεία που διεξήχθη σήμερα στη Ρώμη, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που ξεκινά στις 24 Μαΐου και η Διεθνής Συνθήκη για τις μελλοντικές πανδημίες είναι θέματα που επίσης αναμένεται να συζητηθούν.
Σε γενικές γραμμές, ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, λόγω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και επαγρύπνηση για τις μεταλλάξεις.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ξεκινήσει τις εργασίες του τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) με την καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα συνεχιστεί στο δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών με θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως η Ρωσία, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα της Μέσης Ανατολής. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί το μεταναστευτικό, κατόπιν αιτήματος του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι και των επαφών που είχε ο Σαρλ Μισέλ με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας για την κατάσταση στη Θέουτα.
Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και θα εστιάσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην κλιματική αλλαγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.