- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύνοδος Κορυφής: Κορωνοϊός και κλιματική αλλαγή τη δεύτερη ημέρα
Τι θα συζητήσουν οι ηγέτες της ΕΕ
Σύνοδος Κορυφής: Η αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της κλιματικής αλλαγής τα κυρίαρχα θέματα της δεύτερης ημέρας.
H αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της κλιματικής αλλαγής είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωπαίους ηγέτες σήμερα, δεύτερη ημέρα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που ξεκινά στις 10.30 ώρα Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη χρήση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 που αναμένεται να διευκολύνει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εντός ΕΕ ενόψει καλοκαιριού.
«Η πρόσφατη συμφωνία για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά (σ.σ. εμβολιασμού κατά της) COVID είναι ευπρόσδεκτο βήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη συντονισμένη προσέγγισή μας για να διευκολύνουμε την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την ΕΕ», τόνισε στην επιστολή του προς τους 27 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για τις νέες μεταλλάξεις και ετοιμότητα για δράση, ανάλογα με τις ανάγκες.
Επιπλέον, θα συζητηθεί η αλληλεγγύη της ΕΕ προς τρίτες χώρες για την καταπολέμηση της πανδημίας, πιο συγκεκριμένα η πρόταση της Επιτροπής να δωρίσει η ΕΕ σε τρίτες χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ως το τέλος του χρόνου.
«Ως κορυφαίος παραγωγός εμβολίων, εξαγωγέας και μέρος που συνεισφέρει στον COVAX, η ΕΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών. Πρέπει τώρα να εξετάσουμε πώς, και σε ποιο βαθμό, μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταλλαγή εμβολίων με τον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ.
Η κλιματική αλλαγή
Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, οι ευρωπαίοι ηγέτες επανέρχονται στο θέμα μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όταν έθεσαν φιλόδοξους στόχους ως το 2030 (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55%) και πριν παρουσιαστούν νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής. «Αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να δηλώσουν τις βασικές τους προτεραιότητες και ανησυχίες», εξήγησε ο κ. Μισέλ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.