- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανθυγιεινό υγειονομικό προσωπικό (video)
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα για να γίνει κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι ένας εργαζόμενος στην Υγεία να έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη
Σχόλιο για την ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια για πρόσληψη 4.000 υγειονομικών στη μάχη κατά του κορωνοϊού, μερικοί από τους οποίους αρνούνται τον εμβολιασμό.
Πριν λίγες ημέρες ο στρατηγός-υπουργός Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τον «στρατό του» (έτσι αποκάλεσε τους υγειονομικούς προσφέροντας μου ένα μοναδικό τζινγκλάκι για τη ραδιοφωνική εκπομπή και τον ευχαριστώ) μονιμοποιώντας 4.000 συμβασιούχους. Αυτό πιθανόν να ήταν μια καλή είδηση αν συνοδευόταν από τη διαβεβαίωση ότι οι 4.000 που θα μονιμοποιηθούν είναι ήδη εμβολιασμένοι. Δηλαδή ότι είναι άνθρωποι που νοιάζονται και για την υγεία τους και για την υγεία των ασθενών και έχουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Με λίγα λόγια, ότι δεν είναι άνθρωποι ακατάλληλοι (και πιθανόν επικίνδυνοι) να εργάζονται στον τομέα της Υγείας.
Δεν νομίζω πως χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα για να γίνει κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι ένας εργαζόμενος στην Υγεία να έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη και όχι στους απατεώνες και τους τρελούς του διαδικτύου. Ούτε χρειάζεται πολύ μυαλό για καταλάβουμε πόσο επικίνδυνο είναι να δουλεύουν με ασθενείς άνθρωποι που δεν νοιάζονται αν θα μεταδώσουν ιούς που μπορεί να είναι θανατηφόροι.
Ή ίσως και να χρειάζεται.
Γιατί αν δεν χρειαζόταν ο κύριος τραυματιοφορέας του νοσοκομείου της Χαλκίδας, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου του Ευαγγελάτου, δεν θα είχε καμία ελπίδα να μονιμοποιηθεί. Όπως και κανείς από την πλειονότητα των συναδέλφων του οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν (σύμφωνα με τον τραυματιοφορέα από τους 19 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου εμβολιάστηκαν 7 ή 8).
Η συνέντευξη έγινε με αφορμή τον θάνατο ενός συναδέλφου του (ναι, από κορωνοϊό) και είναι νομίζω από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να δει κανείς για τα ελληνικά νοσοκομεία και μια (καθόλου ασήμαντη) μερίδα του προσωπικού τους. Και μπράβο τους.
Υ.Γ. Η πανδημία ήταν άλλη μια ευκαιρία για τους συνδικαλιστές της Υγείας να δείξουν ότι νοιάζονται για τους ασθενείς ξεμπροστιάζοντας και ζητώντας την αντικατάσταση όσων επαγγελματιών υγείας αρνούνται να δείξουν τη στοιχειώδη υπευθυνότητα και να εμβολιαστούν. Φυσικά προτίμησαν να μην κακοκαρδίσουν τους κακούς επαγγελματίες συναδέλφους τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.