- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ο Κέρι καλεί τη Μόσχα να απευθύνει έκκληση στους φιλορώσους για αφοπλισμό
Νέες απειλές για κυρώσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε.
Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Μόσχα να απευθύνει «εντός των επόμενων ωρών» έκκληση στους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία να αφοπλιστούν, την ώρα που Ουάσινγκτον και ΕΕ έχουν επανεφέρει την απειλή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν δεν προχωρήσει σε ενέργειες για αποκλιμάκωση της κρίσης.
«Έχει κρίσιμη σημασία η Ρωσία να δείξει μέσα στις επόμενες ώρες, κυριολεκτικά, ότι εργάζεται για τον αφοπλισμό των αυτονομιστών, ότι τους ενθαρρύνει να αφοπλισθούν, ότι τους καλεί να καταθέσουν τα όπλα και να συμμετάσχουν σε μια νόμιμη διαδικασία» δήλωσε ο Κέρι στο τέλος μιας συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με το Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν ενδεχόμενες κινήσεις για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όμως προτιμάμε να μην πρέπει να βρισκόμαστε σε φάση κυρώσεων. Θα θέλαμε να δούμε μια προσπάθεια σε πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Ρωσία και τους Ουκρανούς» πρόσθεσε.
Το βράδυ της Τετάρτης ο Ομπάμα είχε απειλήσει τη Ρωσία με νέες κυρώσεις αν δεν λάβει «γρήγορα μέτρα» για να μειωθεί η ένταση στην Ουκρανία, όπου οι μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του στρατού έχουν στοιχίσει από τον Απρίλιο τη ζωή σε περισσότερους από 400 ανθρώπους.
Ο Κέρι βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με ηγέτες κρατών του Αραβικού Κόλπου σχετικά με την ιρακινή κρίση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι ισχύει με τα αναδρομικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.