Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο gov.gr: Ψηφιακή επανάσταση

«Έχουν γίνει 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές χωρίς επίσκεψη του πολίτη στη δημόσια υπηρεσία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Tο gov.gr είναι «ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει την καθημερινότητα», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μήνυμά του για τον έναν χρόνο λειτουργίας.

Ο ιστότοπος gov.gr συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας, έχοντας διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις συναλλαγές πολιτών με το Δημόσιο.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες απέφυγαν τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, κάνοντας με ψηφιακή συναλλαγή τη δουλειά τους.

Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, ληξιαρχικές πράξεις (γέννησης, γάμου, θανάτου) είναι ορισμένα μόνο από τα έγγραφα που μπορούν να έχουν στη διαθεσή τους οι πολίτες με μερικά κλικ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο 7μηνο λειτουργίας του gov.gr εκδόθηκαν 2 εκατομμύρια έγγραφα.

Για τον έναν χρόνο λειτουργίας του gov.gr ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει την καθημερινότητα», υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας έγιναν 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες νωρίτερα θα απαιτούσαν επισκέψεις από πολίτες, σε δημόσιες υπηρεσίες.

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς το https://www.gov.gr/ μπήκε στη ζωή μας. Από τότε, έχουν γίνει 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες προηγουμένως θα χρειάζονταν επισκέψεις από τους πολίτες σε δημόσιες υπηρεσίες. Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα κάθε πολίτη» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από σχετικό βίντεο για το gov.gr.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ