- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το gov.gr
Μεγαλώνει εκ νέου η γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει το gov.gr, με πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Από σήμερα ξεκινά η δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας των πολιτών με δημόσιους φορείς, μέσω του gov.gr, αρχής γενομένης από τα ΚΕΠ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, η οποία δίνει σε όσους δημόσιους φορείς δεν έχουν ψηφιοποιήσει την λειτουργία τους να παρέχουν στους πολίτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
Η αρχή γίνεται με όσες ληξιαρχικές πράξεις (γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου) έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί προ της 08-05-2013.
gov.gr: Πώς εκδίδονται οι ληξιαρχικές πράξεις
Για την έκδοση των σχετικών αποσπασμάτων οι πολίτες αρχικά θα ταυτοποιούνται στο gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη θυρίδα του αρμόδιου ΚΕΠ, μέσω του reg.services.gov.gr. Κατόπιν, σε διάστημα λίγων ημερών θα λαμβάνουν το έγγραφο στην προσωπική τους θυρίδα.
Η ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) και εξασφαλίζει την εύρυθμη, άμεση και ασφαλή υποβολή και διεκπεραίωση αιτημάτων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διευρυνθούν τόσο οι υπηρεσίες που θα επικοινωνούν ψηφιακά με τους πολίτες, όσο και τα έγγραφα των οποίων η έκδοση θα αιτείται ηλεκτρονικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι ληξιαρχικές πράξεις μετά την 08-05-2013 είναι ήδη διαθέσιμες μέσω του gov.gr προς άμεση ανάκτηση από τους πολίτες. Μέχρι στιγμής μέσω αυτής της δυνατότητας έχουν εκδοθεί 38.360 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, 20.529 γάμου, 4.395 θανάτου και 2.050 συμφώνου συμβίωσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας - Σύσταση περιορισμού μετακινήσεων
Υπερχείλισε ξανά χείμαρρος στα Ζωνιανά
Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Ρόδο - Η γυναίκα κατέληξε ακαριαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ
Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του ΓΕΕΘΑ στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Τεράστιοι όγκοι νερού στο Οροπέδιο Λασιθίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κορεσμένο το έδαφος, φόβοι για νέα πλημμυρικά φαινόμενα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.