- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξανθός - Mαζικοί εμβολιασμοί: Ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει
«Απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα»
Ανδρέας Ξανθός: Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει.
«Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει και οι "αρρυθμίες", που από την αρχή παρατηρήθηκαν, πρέπει γρήγορα να αντιμετωπιστούν», αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στη Realnews.
Ειδικότερα κάνει λόγο για «παράδειγμα αδιαφάνειας σχετικά με τη δημοσιοποίηση και τη μη διαβούλευση της προτεραιοποίησης για τους εμβολιασμούς, γεγονός που απειλεί, μαζί με τις "αρρυθμίες" που παρουσιάστηκαν, τη διαδικασία να βαλτώσει» και για αυτό «πρέπει να λυθεί ριζικά το πρόβλημα της επάρκειας των δόσεων, της αύξησης και καλύτερης οργάνωσης των εμβολιαστικών κέντρων και της απροθυμίας μερίδας των πολιτών να εμβολιαστούν».
Επίσης, αναφέρει ότι «η αδυναμία ανταπόκρισης των εταιρειών στην αυξημένη ζήτηση εμβολίων παγκοσμίως, έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις και σε τεράστια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα του μαζικού εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης και η μόνη λύση σε αυτή τη φάση είναι η άρση της προστασίας της πατέντας και άρα η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων δόσεων».
Παράλληλα τονίζει ότι τα νοσοκομεία είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα και αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) και των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στις δομές της (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία).
Σε ερώτηση για το κείμενο της «Ομπρέλας» που υπέγραψε, απάντησε ότι η ποιότητα του κειμένου, το εύρος των υπογραφών και η απόλυτη θεσμική συμπεριφορά των στελεχών της «Ομπρέλας» αποδεικνύουν ότι στόχος δεν είναι η εσωστρέφεια και η αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η θετική συμβολή στη διατύπωση ενός νέου και πιο πειστικού πολιτικού αφηγήματος για την έξοδο από την κρίση και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.