Ξανθός - Mαζικοί εμβολιασμοί: Ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει
«Απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα»
Ανδρέας Ξανθός: Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει.
«Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει και οι "αρρυθμίες", που από την αρχή παρατηρήθηκαν, πρέπει γρήγορα να αντιμετωπιστούν», αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στη Realnews.
Ειδικότερα κάνει λόγο για «παράδειγμα αδιαφάνειας σχετικά με τη δημοσιοποίηση και τη μη διαβούλευση της προτεραιοποίησης για τους εμβολιασμούς, γεγονός που απειλεί, μαζί με τις "αρρυθμίες" που παρουσιάστηκαν, τη διαδικασία να βαλτώσει» και για αυτό «πρέπει να λυθεί ριζικά το πρόβλημα της επάρκειας των δόσεων, της αύξησης και καλύτερης οργάνωσης των εμβολιαστικών κέντρων και της απροθυμίας μερίδας των πολιτών να εμβολιαστούν».
Επίσης, αναφέρει ότι «η αδυναμία ανταπόκρισης των εταιρειών στην αυξημένη ζήτηση εμβολίων παγκοσμίως, έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις και σε τεράστια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα του μαζικού εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης και η μόνη λύση σε αυτή τη φάση είναι η άρση της προστασίας της πατέντας και άρα η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων δόσεων».
Παράλληλα τονίζει ότι τα νοσοκομεία είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα και αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) και των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στις δομές της (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία).
Σε ερώτηση για το κείμενο της «Ομπρέλας» που υπέγραψε, απάντησε ότι η ποιότητα του κειμένου, το εύρος των υπογραφών και η απόλυτη θεσμική συμπεριφορά των στελεχών της «Ομπρέλας» αποδεικνύουν ότι στόχος δεν είναι η εσωστρέφεια και η αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η θετική συμβολή στη διατύπωση ενός νέου και πιο πειστικού πολιτικού αφηγήματος για την έξοδο από την κρίση και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.