Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Σκέρτσος: 5η η Ελλάδα σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη

Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 269.106 δόσεις από εμβόλια κατά της Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με 269.106 εμβόλια σε πολίτες η Ελλάδα είναι 5η σε εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, όπως ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Αναλυτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που λαμβάνει δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 καθημερινά.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στην Ελλάδα συνεχίζεται με μεθοδικότητα από το Υπουργείο Υγείας, με χιλιάδες πολίτες, όπως είπε ο Άκης Σκέρτσος, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους και να περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ανοίγουν τα ραντεβού για τα άτομα άνω των 75 -την ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί βάσει της προτεραιοποίησης που έχει γίνει από το Υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο εμβολιάστηκαν 17.803 πολίτες κατά της Covid-19. «Ο Ιανουάριος ολοκληρώνεται με 269.106 εμβολιασμούς στη χώρα μας, με υπέρβαση δηλαδή κατά 70.000 του αρχικού στόχου που είχε τεθεί» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Και πρόσθεσε: «Ήδη 40.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους, 120.000 ραντεβού είναι προγραμματισμένα για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και συνολικά περισσότερα από 680.000 ραντεβού έχουν κλειστεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr για τις επόμενες εβδομάδες».

Επιχείρηση «Ελευθερία» - Διάγραμμα δείχνει την πορεία εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα | 31.01.2021
Επιχείρηση «Ελευθερία» - Διάγραμμα δείχνει την πορεία εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα © emvolio.gov.gr

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο και τα στοιχεία που παρουσίασε στην ανάρτησή του στο Facebook: «Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιομενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

Αναφορικά με τις δόσεις εμβολίων που χάνονται από κάθε φιαλίδιο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ξεκαθαρίζει: «Ο δείκτης απώλειας δόσεων είναι μόλις 0,4% χάρη στη λίστα αναμονής, για την κάλυψη χαμένων ραντεβού, από ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλειας, ενώ ο βαθμός επιτυχημένων ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφορμας υπερβαίνει το 98%».

ellada-emvoliasmos-koronoios-emvolio-skertsos.jpg

«Ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει διασφαλίζει την εκτέλεση της δεύτερης δόσης για ολους τους πολιτες που έχουν κάνει την πρώτη, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της στρατηγικής μας επιλογής να διατηρούμε ικανά αποθέματα όσο υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα στις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες» προσθέτει.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί χάρη σε κάποια ρομαντική ιδέα ή μαγική δύναμη αυτο-οργάνωσης. Είναι όλα αποτέλεσμα εξαντλητικού σχεδιασμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους του ιδιωτικού τομέα, σκληρής και ομαδικής δουλειάς πολλών κρατικών υπηρεσιών και περισσότερων από 1.500 κρατικών λειτουργών που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει αποτελέσματα ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας που νοιάζεται ουσιαστικά για τους πιο ευάλωτους και ταυτόχρονα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων» καταλήγει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ