Ελλαδα

18.335 πολίτες έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό | 28.01.2021

Στις 232.070 οι συνολικοί εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα © EUROKINISSI

Το τελευταίο 24ωρο εμβολιάστηκαν 18.335 πολίτες στην Ελλάδα με μία δόση από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με ολοένα και περισσότερους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχουν πραγματοποιηθεί 232.070.

Το τελευταίο 24ωρο χορηγήθηκαν 18.335 δόσεις από εμβόλια για τον κορωνοϊό. Συνολικά 208.461 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου. Σημειώνεται ότι γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος του 2021 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 26 εκατομμύρια δόσεις από εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Από τη μεριά του ο Θανάσης Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών στην Ελλάδα, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το πρόγραμμα προχωρά με συστηματικό τρόπο και με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα μαζικών εμβολιασμών, πολλώ δε μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με εμβόλια με αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως οι συνθήκες φύλαξης, συντήρησης, μεταφοράς και βέβαια στην εμβολιαστική πράξη» εξήγησε.

Και πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

18.335 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 - Αναλυτικά στοιχεία και πίνακες για τα εμβόλια κατά της Covid-19 ανά περιοχή

koronoios-emvoliasmoi-ellada.jpg

emvolia-ellada-emvoliasmoi-pinakas.jpg

ellada-emvolia-emvoliasmoi-pinakas.jpg

pinakas-ellada-emvolia-emvoliasmoi-koronoios.jpg

ellada-pinakas-emvolia-emvoliasmoi-koronoios.jpg

emvolia-ellada-pinakas-emvoliasmoi-koronoios.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ