- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Aνασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί μετακινήθηκαν
Οι σημαντικότερες ανακατατάξεις
Ανασχηματισμός: Ποιοι είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί που παραμένουν στην κυβέρνηση αλλά μετακινούνται σε άλλες θέσεις
Η νέα κυβέρνηση είναι πια γνωστή. Ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος όμως υπήρξαν μετακινήσεις ακόμα και πρωτοκλασάτων υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης.
Οι μετακινήσεις υπουργών
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Χρήστος Ταραντίλης που με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα.
Όσον αφορά στους υπουργούς που μετακινήθηκαν, ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας το οποίο κατείχε ο Γιάννης Βρούτσης.
Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.
Η έως τώρα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Τουρισμού αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μετακινείται στο Μαξίμου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας.
Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Υγείας σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.