Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Η ανάρτηση για τον θάνατο του Ζισκάρ ντ' Εστέν

«Αποχαιρετούμε ένα διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τα μηνύματα της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια για τον θάνατο του Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θέλησε με ένα tweet να αποχαιρετήσει τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, που έφυγε το βράδυ της Τετάρτης από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. 

«Αποχαιρετούμε ένα διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας, έναν υπερασπιστή της Δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν σημάδεψε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του την πολιτική ζωή της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 

 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, στο δικό του μήνυμα για το θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, σημείωσε: «Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας και με τη στήριξη του εντάχθηκε στην ευρωπαική οικογένεια. Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν». 

 

 

Και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσα από τη σελίδα του στο Twitter αναφέρθηκε «στην εξέχουσα προσωπικότητα της Γαλλίας και της Ευρώπης», γράφοντας:  «Θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν σταθερό φίλο της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές και μεγάλο υποστηρικτή των ευρωπαϊκών αξιών».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ