Στις 9-10 Νοεμβρίου η 5η Ευρω - Αραβική Σύνοδος
Φέτος, λόγω της πανδημίας θα γίνει μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας
Η 5η Ευρω-Αραβική Σύνοδος φέρει τον τίτλο «Μια Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στις 9-10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 5η Ευρω-Αραβική Σύνοδος, η οποία φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα γίνει ψηφιακά και εξ αποστάσεως.
«Μια Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, συμπεριλαμβάνονται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ Abdulla Bin Touq Al Marri, o Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης Mohammad Shtayyeh, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Μάλτας Evarist Bartolo, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκο Nasser Bourita, η Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Nevine Gamea, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Marina Sereni, και η Διευθύντρια για την περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Heike Harmgart.
Η Ευρω-Αραβική Σύνοδος αναγνωρίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των ευρω-αραβικών σχέσεων σε ταραχώδεις εποχές για την παγκόσμια κοινότητα, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για τον λόγο αυτόν, οι θεματικές ενότητες της φετινής εκδήλωσης θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της σύσφιξης των ευρω-αραβικών οικονομικών και πολιτικών συνεργασιών, σε θέματα κοινής αντιμετώπισης γεωπολιτικών αναταραχών, και στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον Αραβικό Κόσμο. Επίσης, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε θέματα ενέργειας στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, στη σημασία του τομέα των υποδομών για την ανάπτυξη, στη χρηματοδότηση διαφόρων έργων και στην ανάπτυξη συνεργειών, καθώς και στην επένδυση στην καινοτομία.
Η παρακολούθηση της Συνόδου είναι δωρεάν, πραγματοποιώντας εγγραφή εδώ: https://events.podimatas.gr/5th-eu-arab-world-summit/registration/
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.