- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πέτσας: Ήξερε ο Τσίπρας για τις δοσοληψίες Παππά - Καλογρίτσα;
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζητά από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για όσα κατέθεσε χθες ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας
Ο Στέλιος Πέτσας καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για το αν γνώριζε τα όσα κατέθεσε χθες ο Χρήστος Καλογρίτσας για τις δοσοληψίες του με τον Νίκο Παππά
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να σιωπά», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου για το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.
Ο κ. Πέτσας ζητά παράλληλα από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει «αν γνώριζε για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά». Αφού θέτει μία σειρά από ερωτήματα, ο κ. Πέτσας αναφέρει επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση οφείλει να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον κ. Ν. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».
Η δήλωση Πέτσα:
Ο πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα. Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε «μαγαζί», με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα.
Υποστήριξε ότι τον προσέγγισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, προκειμένου να λειτουργήσει για λογαριασμό τους στην απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Υπογράμμισε ότι «διεκπεραίωνε εντολές της Κυβέρνησης Τσίπρα» και ότι ο κ. Παππάς τον καθησύχαζε διαβεβαιώνοντας ότι από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια, αλλά και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική επιστολή που απαιτούσε ο διαγωνισμός.
Επανέλαβε, επίσης, όσα έχει ήδη αναφέρει για την πορεία που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε, μετά από υπόδειξη του τότε Υπουργού Επικρατείας, δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας.
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να σιωπά. Γνωρίζει ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά; Αν όχι, γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το «Documento» έφτασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες;
Ο κ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα. Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις του. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον κ. Ν. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.