- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλογρίτσας: 3 εκατομμύρια πήγαν στο Documento με εντολή ΣΥΡΙΖΑ
Ηταν τα χρήματα της εγγυητικής, φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας, που καταγγελει Νίκο Παππά και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Ο Καλογρίτσας φέρεται να είπε στην πταισματοδίκη οτι τα χρήματα της εγγυητικής για τις τηλεοπτικές άδεις πήγαν στο Documento του Βαξεβάνη με εντολή Νικου Παππά
Σημαντικές κατηγορίες εις βάρος του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικές με το σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών φέρεται να επανέλαβε επισήμως χθες ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.
Ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε στο γραφείο της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου όπου και παρέμεινε για περίπου δυόμισι ώρες.
Εκεί φέρεται να επανέλαβε επισήμως όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και επισήμανε ότι τελικώς τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής που πήρε για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του ζητήθηκε να χρησιμοποιηθούν για να στηθεί η εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο γιος του Καλογρίτσα εμφανιζόταν ως συνέταιρος του Κ. Βαξεβάνη, στην εταιρεία που έβγαλε την εφημερίδα, αλλά μετά από μερικούς μήνες, ξαφνικά αποχώρησε από το μετοχικό σχήμα.
Η κατάθεσή του αυτή ήρθε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε, ενώπιον της πταισματοδίκη, ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως «από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας «Documento».
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει κ. Καλογρίτσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.