Πολιτικη & Οικονομια

Καλογρίτσας: 3 εκατομμύρια πήγαν στο Documento με εντολή ΣΥΡΙΖΑ

Ηταν τα χρήματα της εγγυητικής, φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας, που καταγγελει Νίκο Παππά και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χρήστος Καλογρίτσας
Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ο Καλογρίτσας φέρεται να είπε στην πταισματοδίκη οτι τα χρήματα της εγγυητικής για τις τηλεοπτικές άδεις πήγαν στο Documento του Βαξεβάνη με εντολή Νικου Παππά

Σημαντικές κατηγορίες εις βάρος του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικές με το σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών φέρεται να επανέλαβε επισήμως χθες ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε στο γραφείο της Πταισματοδίκη Αμαρουσίου όπου και παρέμεινε για περίπου δυόμισι ώρες.

Εκεί φέρεται να επανέλαβε επισήμως όσα έχει ισχυριστεί για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στον επίμαχο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και επισήμανε ότι τελικώς τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής που πήρε για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του ζητήθηκε να χρησιμοποιηθούν  για να στηθεί η εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο γιος του Καλογρίτσα εμφανιζόταν ως συνέταιρος του Κ. Βαξεβάνη, στην εταιρεία που έβγαλε την εφημερίδα, αλλά μετά από μερικούς μήνες, ξαφνικά αποχώρησε από το μετοχικό σχήμα.

Η κατάθεσή του αυτή ήρθε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της μήνυσης του κατά των υπευθύνων του κατασκευαστικού κολοσσού CCC που διεκδικεί από την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα «Τοξότης» ποσό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά, που εμφανίζονται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν συμφωνία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε τις θέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να αναφέρθηκε, ενώπιον της πταισματοδίκη, ονομαστικά μόνο στον τότε υπουργό Επικρατείας. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο εργολάβος είπε πως «διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» και περιέγραψε στη δικαστική λειτουργό τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Παππά ο οποίος, σύμφωνα με τον εργολάβο, τον καθησύχαζε πως «από τον ίδιο ήθελαν μόνο το όνομα του και όχι χρήματα καθώς είχαν εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια καθώς και τα 3 εκατομμύρια που χρειάζονταν για την εγγυητική που απαιτούσε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε όσα έχει ήδη αναφέρει περί της πορείας που είχαν τα επίμαχα 3 εκατομμύρια όταν «υπαναχώρησε η CCC» οπότε -κατά τον κ. Καλογρίτσα- μετά από υπόδειξη του τότε υπουργού τα χρήματα δόθηκαν για την έκδοση εφημερίδας «Documento».

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον της πταισματοδίκη έχουν ήδη καταθέσει άλλοι δύο μάρτυρες από εκείνους που έχει προτείνει  κ. Καλογρίτσας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ