Ιταλία: Με εντολή Κόντε οι δήμαρχοι μπορούν να κλείνουν πλατείες
Όπου υπάρχει συνωστισμός - Η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης
Σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των πλατειών που εντοπίζεται συνωστισμός ανακοίνωσε ο Τζουζέπε Κόντε.
Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε μέσα από τηλεοπτικό μήνυμα που εξέδωσε.
Σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό διάταγμα, η τηλεργασία θα αυξηθεί μέχρι και το 75% του συνόλου των υπαλλήλων κάθε επιχείρησης.
Τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και σε κάθε τραπέζι δεν θα κάθονται πάνω από έξι πελάτες, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να είναι όρθιοι μέχρι τις έξι το απόγευμα και καθιστοί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι δήμαρχοι θα μπορούν να κλείνουν οδούς και πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός μετά τις 9 το βράδυ. Οι αίθουσες στοιχημάτων θα κλείνουν, επίσης, την ίδια ώρα.
Σε ότι αφορά τα σχολεία, συνεχίζεται η διδασκαλία με φυσική παρουσία των μαθητών. Στα λύκεια, οι μαθητές θα μπαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα μια ώρα αργότερα: στις 9 το πρωί και όχι στις 8, όπως γινόταν έως τώρα. Παράλληλα, όπου είναι δυνατόν θα ξεκινήσουν και απογευματινά μαθήματα.
Απαγορεύονται φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων που οδηγούν σε μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Σε όλα τα γυμναστήρια της Ιταλίας θα ελεγχθεί, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.
«Η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες που θα πληγούν οικονομικά από τα νέα μέτρα. Η στρατηγική μας δεν είναι ίδια με εκείνη της Άνοιξης. Τους περασμένους μήνες αυξήσαμε το νοσηλευτικό προσωπικό και διπλασιάσαμε τις θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κάθε μέρα παράγουμε, πλέον, είκοσι εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Πρέπει να αποφύγουμε νέο γενικό lockdown, διότι θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την οικονομία», πρόσθεσε.
Ο Τζουζέπε Κόντε κάλεσε και πάλι τους Ιταλούς να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να προσέχουν όταν συναντούν φίλους και συγγενείς. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, η κυβέρνηση είναι παρούσα αλλά ο καθένας πρέπει να προσφέρει την συμβολή του», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Οι οικονομολόγοι προκρίνουν γενικές μειώσεις φόρων αντί στοχευμένων παρεμβάσεων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.