- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλείνει το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα
Η παραγωγή μεταφέρεται στην Τουρκία
Οριστική η απόφαση να κλείσει στα τέλη του χρόνου το εργοστάσιο της Pitsos που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Να κλείσει το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα αποφάσισε η διοίκηση του γερμανικού ομίλου Bosch.
Το εργοστάσιο της Pitsos βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με τη διοίκηση να λαμβάνει την απόφαση για μεταφορά της παραγωγής στην Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις από την κυβέρνηση για τις προθέσεις της εταιρείας. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να αλλάξει απόφαση ο γερμανικός όμιλος και να μην κλείσει το εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα απασχολούνται 250 άτομα.
Οι πηγές αυτές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι η ευκαιρία για να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο, χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ελλάδα έφθασε στο σημείο να βρεθεί με το 1,5 πόδι εκτός της ζώνης του ευρώ -κατάσταση που λειτούργησε αποτρεπτικά ώστε να γίνει μια επένδυση που θα έδινε άλλη προοπτική - δυναμική στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, το 2015 η BSH (κοινοπραξία 50 - 50 των Bosch και Siemens) μετασχηματιζόταν κάτω από την ομπρέλα πλέον του ομίλου Bosch όπου περιήλθε σε ποσοστό 100%.
Το κλείσιμο του εργοστασίου της Pitsos στην Ελλάδα βάζει τέλος σε μια ιστορία παραγωγής, διάρκειας 155 ετών. Το «λουκέτο», πάντως, έχει δρομολογηθεί από το 2017.
Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο γερμανικός όμιλος, το εργοστάσιο θα έκλεινε στο τέλος του 2018 και η παραγωγή θα μεταφερόταν στις μεγάλες εγκαταστάσεις της Τουρκίας, όπου ο όμιλος απασχολεί περί τα 5.000 άτομα. Ωστόσο, έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν με την τότε ελληνική κυβέρνηση και τη -χωρίς να επιβεβαιωθεί ποτέ επισήμως- παρέμβαση της Καγκελαρίας είχε αποφασιστεί να δοθεί διετής παράταση στο «λουκέτο».
Με την παρέλευση της διετίας η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πρόθεση της να προχωρήσει κανονικά με τον σχεδιασμό της και ως εκ τούτου έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.
Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) γνωστοποίησε πως απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παρέμβει και να μην κλείσει η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.