Πολιτικη & Οικονομια

Κλείνει το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα

Η παραγωγή μεταφέρεται στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη
Το εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Οριστική η απόφαση να κλείσει στα τέλη του χρόνου το εργοστάσιο της Pitsos που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Να κλείσει το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα αποφάσισε η διοίκηση του γερμανικού ομίλου Bosch.

Το εργοστάσιο της Pitsos βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με τη διοίκηση να λαμβάνει την απόφαση για μεταφορά της παραγωγής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις από την κυβέρνηση για τις προθέσεις της εταιρείας. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να αλλάξει απόφαση ο γερμανικός όμιλος και να μην κλείσει το εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα απασχολούνται 250 άτομα.

Οι πηγές αυτές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι η ευκαιρία για να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο, χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ελλάδα έφθασε στο σημείο να βρεθεί με το 1,5 πόδι εκτός της ζώνης του ευρώ -κατάσταση που λειτούργησε αποτρεπτικά ώστε να γίνει μια επένδυση που θα έδινε άλλη προοπτική - δυναμική στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, το 2015 η BSH (κοινοπραξία 50 - 50 των Bosch και Siemens) μετασχηματιζόταν κάτω από την ομπρέλα πλέον του ομίλου Bosch όπου περιήλθε σε ποσοστό 100%.

Το κλείσιμο του εργοστασίου της Pitsos στην Ελλάδα βάζει τέλος σε μια ιστορία παραγωγής, διάρκειας 155 ετών. Το «λουκέτο», πάντως, έχει δρομολογηθεί από το 2017.

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο γερμανικός όμιλος, το εργοστάσιο θα έκλεινε στο τέλος του 2018 και η παραγωγή θα μεταφερόταν στις μεγάλες εγκαταστάσεις της Τουρκίας, όπου ο όμιλος απασχολεί περί τα 5.000 άτομα. Ωστόσο, έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν με την τότε ελληνική κυβέρνηση και τη -χωρίς να επιβεβαιωθεί ποτέ επισήμως- παρέμβαση της Καγκελαρίας είχε αποφασιστεί να δοθεί διετής παράταση στο «λουκέτο».

Με την παρέλευση της διετίας η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πρόθεση της να προχωρήσει κανονικά με τον σχεδιασμό της και ως εκ τούτου έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) γνωστοποίησε πως απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παρέμβει και να μην κλείσει η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ