Η ήττα των κομματικών υποψηφίων
Στις δημοτικές εκλογές τα κόμματα του νέου διπολισμού, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την επιλογή να κατεβάσουν κομματικούς υποψήφιους. Όπως έκαναν σχεδόν πάντα, αφού περιπλανήθηκαν πρώτα στη σφαίρα των celebrities, επέλεξαν τελικά υποψήφιους με μοναδικό κατά κανόνα κριτήριο το ποιος μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την κομματική γραμμή και τη «δικαίωσή» της. «Σταθερότητα» από τη μια μεριά, «να φύγουν» από την άλλη.Τα θέματα της πόλης ήταν απλώς το αναγκαίο περιτύλιγμα μόνο και μόνο γιατί ο τίτλος της εκλογικής διαδικασίας ήταν δημοτικές εκλογές και ο σκοπός να εκλέξουν δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο!
Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (αλλά και σε ορισμένες άλλες πόλεις) αυτή η επιλογή την πρώτη Κυριακή ηττήθηκε: Παρά την ακραία πόλωση που δημιουργήθηκε,παρά τις περιοδείες, τις κοινές ομιλίες και τις κοινές εμφανίσεις που έκαναν Σαμαράς και Τσίπρας με τους εκλεκτούς τους και τις προσωπικές τους επιλογές, Καμίνης και Μπουτάρης όχι μόνο άντεξαν στις μυλόπετρες αλλά ήρθαν πρώτοι. Δεν είχαν κομματικούς στρατούς, ούτε κομματικά χρήματα για την καμπάνια τους. Όμως είχαν και έχουν κάτι άλλο: την προσωπικότητα, το έργο, την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία τους, τα ψηφοδέλτια που συγκρότησαν οι ίδιοι και όχι η Συγγρού ή η Κουμουνδόυρου και το γεγονός ότι μιλούσαν για την πόλη τους με ειλικρίνεια και με προοδευτικό πρόσημο.
Αν λοιπόν η επιλογή των κομματικών υποψηφίων για τη δημαρχία την πρώτη Κυριακή ηττήθηκε, τώρα πρέπει να συντριβεί! Θα έχουμε κάνει ως χώρα ένα βήμα μπροστά και κερδισμένοι, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, θα είναι μόνο οι πολίτες και οι πόλεις τους. Και θα είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση (στη νοοτροπία μας) χωρίς να μας την έχει επιβάλει η τρόικα!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.