- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκυλακάκης: Στήριξη επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω Lockdown
«Σημαντικό να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους»
Ο Θ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε στήριξη στις επιχειρήσεις που είχαν μείωση του τζίρου τους, λόγω τοπικού lockdown ή λόγω κορωνοϊού.
O αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ότι θα είναι μη επιστρεπτέο ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου, λόγω κορωνοϊού ή τοπικού lockdown.
Ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες τοπικού lock down, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.
Νωρίτερα, ο βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις - εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμη των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, επισήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5, ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.