- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμηση.
Απορρίφθηκε -κατά πλειοψηφία- η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, «για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».
Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.
Η σημερινή υπόθεση συνδέεται με σωρεία μεθοδεύσεων την οποία μετέρχεται ένα διαπλεκόμενο σύστημα, προκειμένου να εκδικηθεί όσους συμβάλλουν στην ανάδειξη σκανδάλων, είχε τονίσει στην ομιλία του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, ουδενός βουλευτή ήρθη έως σήμερα η ασυλία για όσα δήλωσε στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης του, ενώ οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτοντο με ευρείες πλειοψηφίες.
Ο βουλευτής πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είπε ο κ. Πολάκης:
«Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Πολάκης.
Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του μηνυτή του, αποκαλώντας τον «διεφθαρμένο λακέ» και «ΚΕΕΛΠΝΟταϊσμένη γραφίδα» και συνέδεσε τον «πόλεμο» που δέχεται, με τον έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, στα κονδύλια που δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε μέσα ενημέρωσης συμφερόντων του κ. Κουρτάκη.
Τέλος, έκλεισε την ομιλία του αναπαράγοντας από το κινητό του το τραγούδι του Στ. Καζαντζίδη «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια», και ειδικότερα τους στίχους «κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».
Φαιδρό χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την ομιλία του ο κ. Πολάκης. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι αποτελεί θεσμική απρέπεια η κίνηση της ΝΔ να σχολιάσει ομιλία βουλευτή του οποίου κρίνεται η άρση ασυλίας.
Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής είχε δηλώσεις «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είχαν καταψηφίσει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.