- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις»
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται»
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πριν λίγη ώρα πως είχε άτεγκτη στάση αυτό το καλοκαίρι απέναντι στις πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να θέσει τις κόκκινες γραμμές, επειδή η Αγκυρα σέβεται μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια.
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι η Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται.. Αν λες λόγια που δεν ακολουθούνται από πράξεις.... Αυτό που έκανε η Γαλλία το φετινό καλοκαίρι ήταν σημαντικό. Είναι μία πολιτική κόκκινων γραμμών. Το έκανα και στη Συρία», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Μιλώντας με δημοσιογράφους σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λευκορωσία.
«Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση στη Λευκορωσία (...) θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος και το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος την Πέμπτη να αναπτύξει δυνάμεις στη γειτονική αυτή χώρα της Ρωσίας, αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, «δεν θέλουμε να έχουμε την επανάληψη αυτού που συνέβη στην Ουκρανία», επέμεινε ο Μακρόν.
Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη». «Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)», πρόσθεσε.
«Αυτό που ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Μέρκελ και σε εμένα, είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ αλλά όχι ο πρόεδρος Λουκασένκο. Συνεπώς, ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Μακρόν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.