- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις»
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται»
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πριν λίγη ώρα πως είχε άτεγκτη στάση αυτό το καλοκαίρι απέναντι στις πράξεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να θέσει τις κόκκινες γραμμές, επειδή η Αγκυρα σέβεται μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια.
«Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων. Μπορώ να σας πω ότι η Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται.. Αν λες λόγια που δεν ακολουθούνται από πράξεις.... Αυτό που έκανε η Γαλλία το φετινό καλοκαίρι ήταν σημαντικό. Είναι μία πολιτική κόκκινων γραμμών. Το έκανα και στη Συρία», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Μιλώντας με δημοσιογράφους σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Λευκορωσία.
«Οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση στη Λευκορωσία (...) θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεθνοποίηση αυτού του θέματος και το χειρότερο είναι η ρωσική επέμβαση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος την Πέμπτη να αναπτύξει δυνάμεις στη γειτονική αυτή χώρα της Ρωσίας, αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, «δεν θέλουμε να έχουμε την επανάληψη αυτού που συνέβη στην Ουκρανία», επέμεινε ο Μακρόν.
Για τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, οποιαδήποτε ξένη επέμβαση «θα ήταν ανεπιθύμητη». «Η βούλησή μας είναι να μετάσχει η Ρωσία σε έναν διάλογο για τη Λευκορωσία και να μας βοηθήσει να πείσουμε τον πρόεδρο Λουκασένκο για την ανάγκη να δεχτεί μια διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)», πρόσθεσε.
«Αυτό που ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σε θέση να πει στην καγκελάριο Μέρκελ και σε εμένα, είναι ότι ο ίδιος είναι υπέρ μιας διαμεσολάβησης του ΟΑΣΕ αλλά όχι ο πρόεδρος Λουκασένκο. Συνεπώς, ο πρόεδρος Πούτιν έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Μακρόν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.