Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: Νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις

Τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής- Οι αναστολές στις καταβολές παρατείνονται μέχρι την 1η Απριλίου.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τις δυσκολίες κατάρτισης του επόμενου προϋπολογισμού και την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκουράς, μίλησε για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, ο οποίος επηρεάζεται από την αβεβαιότητα της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και για την καταβολή των αναδρομικών ενώ τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια μείωσης φόρων, όπου αυτό είναι εφικτό. 

Επιπλέον,μιλώντας στην τηλεόραση του ΟPEN δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και ότι οι αναστολές στις καταβολές παρατείνονται μέχρι την 1η Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι δύσκολο να χαραχτούν οικονομικές πολιτικές που θα έχουν χαρακτήρα μονιμότητας και δεν γνωρίζουμε ποια μέτρα θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα οι προτεραιότητα του κρατικού προϋπολογισμού είναι: 

Να μην περιλαμβάνει τους δημοσιονομικούς στόχους της προηγούμενης κυβέρνησης (3,5%)

Να έχει παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, δηλαδή να περιοριστούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Να υπάρξουν μειώσεις φόρων όπου και αν είναι εφικτό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ