Πολιτικη & Οικονομια

ΠΝΠ για την εργασία των ατόμων με αναπηρία εν μέσω κορωνοϊού

Σειρά έκτακτων μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑμΕΑ
ΑμΕΑ © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSΙ

Έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μετά τις συντονισμένες ενέργειες της ΕΣΑμεΑ για την προστασία από τον COVID 19 στην εργασία.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της ΕΣΑμεΑ και των φορέων - μελών της προς την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την εργασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και την προστασία αυτών από τη διάδοση του κορωνoϊού και την οργάνωση του τρόπου εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα με όρους προστασίας και ασφάλειας, το Σάββατο 22 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 161 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Στη συγκεκριμένη ΠΝΠ, στο 8ο άρθρο περιγράφονται σειρά έκτακτων μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού ως προς την οργάνωση του τρόπου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις) σε αντικατάσταση του αρ. 2 του ν. 4682/20 (Α΄76). 

Την περίοδο αυτή που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19, η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει να διεκδικεί και να παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από τη διάδοση του COVID-19. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY