- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης στο CNN: Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα στην περιοχή
«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μεμονωμένες κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN με τα ελληνοτουρκικά και τον κορωνοϊό στο επίκεντρο
Συνέντευξη στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσότακης.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.
«Έχουμε παρατηρήσει από προηγούμενα χρόνια αύξηση στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Υπάρχει διαφωνία για τα όρια στις θαλάσσιες ζώνες. Αυτό που τους λέμε ανοιχτά είναι να κάτσουμε να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι γείτονες κι αν δεν συμφωνήσουμε, να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε μεμονωμένες κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας και την αποστολή, όχι μόνο ερευνητικού, αλλά και πολεμικών σκαφών σε αυτή», τόνισε.
Για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, είπε: «Ολοκληρώσαμε μια πολύ σημαντική συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών. Αυτή η συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει σαν προσχέδιο για άλλες συμφωνίες στην περιφέρεια. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν κάθε λίγο και λιγάκι βλέπουμε τουρκικά πλοία να πλέουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν είναι αυτός τρόπος για άσκηση εξωτερικής πολιτικής».
Απαντώντας σε ερώτηση, για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας δεν θα υπάρξει νέο καθολικό lockdown.
«Περιμέναμε την αύξηση, καθώς ανοίξαμε οικονομία και τουρισμό. Πήραμε πρόσθετα μέτρα σε συνδυασμό με τα βασικά και ελπίζουμε πως θα διατηρήσουμε τα κρούσματα σε αριθμό που μπορούμε να διαχειριστούμε. Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 27 της Ε.Ε. όπου έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.
Δείτε τη συνέντευξη:
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρακολουθήσαμε τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη
Για αμετροέπεια κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τον Σωκράτη Φάμμελο
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.