Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης για Προμαχώνα:Αν χρειαστεί θα επιβληθούν περιορισμοί

«Θα ανταποκριθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ό,τι χρειάζεται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την επιβολή περιορισμών στον Προμαχώνα και τα χερσαία σύνορα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για τα μέτρα που θα ληφθούν αναφορικά με το κλείσιμο του Προμαχώνα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική  ερώτηση, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως «θα ανταποκριθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ό,τι χρειάζεται. Είναι προφανές ότι οι τουριστικοί περιορισμοί της βόρειας Ελλάδας έχουν μία σημαντική εξάρτηση από τον τουρισμό της Βαλκανικής και της Ρωσίας. Αν χρειαστεί, θα επιβληθούν περιορισμοί, οι οποίοι θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα χερσαία σύνορα».

Συνεχίζοντας, τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, σημειώνοντας ότι «η πρόληψη για μας στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό και μολονότι έχουμε μία αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει σοβαρή επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης συνολικά. 

»Πρέπει να σταθούμε στα μέτρα ατομικής υγιεινής και πρόληψης. Επίσης, να επισημάνω ότι στην Ελλάδα έχουμε μία δύσκολη άσκηση, πολύ δυσκολότερη από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης αλλά υπάρχει ένα πολύ ισχυρό επιχειρησιακό σχέδιο, οι έλεγχοι γίνονται με υψηλό επαγγελματισμό, η Πολιτική Προστασία δουλεύει στο ύψιστο επίπεδο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ