- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης: Έρχεται η τηλεδιάσκεψη των πολιτών με τα ΚΕΠ
Ο υπουργός Ψηφιακης Διακυβέρνησης τόνισε πως έρχεται απλοποίηση και άλλων διαδικασιών
Οι πολιτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς να χρειάζεται να έχουν φυσική παρουσία εκεί, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Την δυνατότητα το κοινό να συναλλάσσεται με τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σε ψηφιακό συνέδριο σχετικά το Ψηφιακό Κράτος μετά τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός. στο νέο νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται ότι για μια σειρά υπηρεσιών που εκτελούνται στα ΚΕΠ και για τις οποίες δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα και δεν μπορεί ο πολίτης να έχει πρόσβαση με το username και το password του και να πάρει την πληροφορία που θέλει, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. «Θα μπορεί ο πολίτης να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα ΚΕΠ και να μπορέσει να σηκώσει την ταυτότητά του, να την δείξει και να ζητήσει ασύγχρονα ενδεχομένως κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο θα του έρθει είτε με φυσικό τρόπο στο σπίτι, είτε στην ηλεκτρονική του θυρίδα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας αλλά είναι και πολλά άλλα μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί και η απλοποίηση εκατοντάδων άλλων μικρών διαδικασιών, οι οποίες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν τους πολίτες, κάτι που μπορεί να επιλυθεί με απλές λύσεις πληροφορικής, όπως είπε. «Έχουμε στόχο να επιλύουμε πάνω από ένα τέτοιο πρόβλημα την εβδομάδα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.
Μίλησε ακόμα και για τα επόμενα βήματα του υπουργείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα έρθει με νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στην Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που αποτελεί την κυβερνητική στρατηγική για αυτόν τον τομέα και αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς και στην δημοπρασία για το 5G που αναμένεται να γίνει περί το τέλος του έτους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.