Πολιτικη & Οικονομια

Αλαβάνος: Κανείς δεν έκανε τόσο κακό στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
Αλέκος Αλαβάνος © EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάζοντας την προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «έφτασε σε άκρα που δεν είχαν φτάσει ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις»

«Σε σχέση με αυτή την υπόθεση, η οποία φαίνεται να είναι σοβαρή, πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές και σε περίπτωση που όντως είναι μια σοβαρή υπόθεση, στην οποία έχουμε από πολιτικά πρόσωπα, παράνομες συναλλαγές, η Βουλή πρέπει να πάρει την απόφασή της, τι θα κάνει με τους υπευθύνους», ανέφερε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6 είπε σχετικά πως «εμένα πραγματικά με απασχολεί το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα θέματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει, δεν μπορεί να σιωπήσει, δεν μπορεί να κάνει την πάπια και πολύ σοβαρά θέματα που είναι ανοιχτά μπροστά στη χώρα μας, ειδικά το θέμα της οικονομικής της ανάκαμψης μετά την πολύ βαριά επίπτωση που έχει ο κορωνοϊός, ότι ουσιαστικά αυτά τα θέματα ας πούμε καλύπτουν όλη την επικαιρότητα».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει την αντίθετη άποψη στις κυβερνητικές πολιτικές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε «νομίζω πώς όχι, διότι έχει δώσει ένα παράδειγμα. Σε αυτό το πράγμα δεν έχετε άδικο, στο ότι δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει μια εναλλακτική λύση σε αυτά, τα οποία προωθεί η κυβέρνηση, η οποία και και η ίδια δεν έχει μπορέσει να δώσε ένα κλίμα, μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Ελλάδα» και διευκρίνισε πως «αυτό εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την ΕΕ και τον ρόλο, τον οποίο θα παίξει».

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού παρατήρησε ακόμη ότι «η πολιτική αντιπαράθεση σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους μήνες είχε μια κάμψη στις περισσότερες τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες και είναι φυσικό αυτό γιατί αλλού κατευθυνόταν η προσπάθεια της πολιτικής αρχής», εξαιτίας της πανδημίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο εξής ανέφερε: «Να σας πω ένα λάθος που πιστεύω ότι κάνετε όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι χωρίς σχεδόν εξαίρεση, δηλαδή μιλάτε για πιο δεξιά και πιο αριστερά παίρνοντας ως στοιχείο που προσδιορίζει που βρίσκεται γεωγραφικά την καταγωγή της. Για μένα, εγώ δεν μπορώ να πω, ας πούμε, βλέποντας την τελευταία πενταετία τις πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο ως αντιπολίτευση, γιατί ο καθένας από τους δύο μπορείς ως αντιπολίτευση να λες ό,τι θέλεις, αλλά ως κυβερνήσεις, δεν μπορώ να πω εγώ ποιος είναι πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό, όταν θυμάμαι, ας πούμε, ότι εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στιγμή, που τουλάχιστον δεν έχει φτάσει ευτυχώς η ΝΔ, να γίνονται δημοψηφίσματα στη χώρα μας, να τα έχει ο ίδιος προκαλέσει ως κυβέρνηση τα δημοψηφίσματα και μετά να εφαρμόζει την εντελώς αντίθετη απόφαση από αυτήν που επέλεξε ο ελληνικός λαός και να επιβάλλονται μια σειρά μέτρα, τα οποία ήταν πάρα πολύ βαριά».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι «ο καθένας προσδιορίζεται από αυτό, το οποίο κάνει, από την πολιτική του και μάλιστα από τη στιγμή που είναι κυβέρνηση και δεν είναι απλώς λόγια, γιατί λόγια λέμε όλοι εύκολα, ας πούμε, και υποσχέσεις, αλλά που έχουμε τα δεδομένα».

Αναφορικά με την επιβολή δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια σε αντίθεση με την ευελιξία της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της ΕΕ και τεράστια ευθύνη της τότε ελληνικής κυβέρνησης, πού ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που απεδέχθηκε, έσκυψε το κεφάλι, δεν αντιστάθηκε, ενώ η δικιά μου άποψη είναι ότι μπορούσαμε να αντισταθούμε», χωρίς να δημιουργηθεί και ευρύτερη κρίση στη σχέση μας με όλη την ευρωπαϊκή ένωση.

Αλαβάνος: «Κανείς αντίπαλος δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Με φόντο τις αποκαλύψεις, ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι «ξέρετε μερικές φορές το πλήγμα δεν έρχεται από τον αντίπαλό σου ή από το γείτονα σου, το πλήγμα στο σπίτι σου έρχεται μέσα από το σπίτι σου. Καταλάβατε; Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό που έκανε». Ο ίδιος υποστήριξε επιπλέον πως «κανείς αντίπαλος της Αριστεράς ακόμη και φτάνοντας μέχρι την περίπτωση του Εμφυλίου πολέμου δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά στην Αριστερά, όσο έχει γίνει από το ΣΥΡΙΖΑ». «Πιστεύω όμως, η Αριστερά, δεν είναι για μένα, πρόσωπα, ούτε είναι σχήματα, είτε είναι σφραγίδες. Για μένα η Αριστερά είναι κάποιες αξίες ας το πούμε κοινωνικές, οικονομικές, οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα χάσουν τη δυναμική τους», δήλωσε.

Ως προς την εμμονή της προηγούμενης κυβέρνησης στη προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, «την εξηγώ με το ότι με το ακολούθησε την πρακτική, αν θέλετε, των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν είχε τίποτα διαφορετικό και ίσως έφτασε σε άκρα που δεν είχαν φτάσει ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις» παρατήρησε ο κ. Αλαβάνος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «τα στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο. Τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, δείχνουν κάτι τέτοιο και αν θυμάστε τους διαγωνισμούς που γίνανε, που ακυρώθηκαν, που ξαναγίναν άλλοι, ήταν ένα παιχνίδι».

«Ξαναλέω, τα κόμματα δυστυχώς –και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και πολλά κόμματα που προέρχονται από την Αριστερά– γίνονται ένας κύκλος συμφερόντων, προσπαθούν να τς προωθήσουν όλα αυτά τα συμφέροντα και από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες αυτές οι διαπλοκές, οι πράξεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές, ας το πούμε, από τις συνθήκες που θα πρέπει να λειτουργεί η πολιτική ζωή και φτάνουμε μέχρι τις ενδεχόμενες, εντελώς παράνομες συναλλαγές, οι οποίες απαιτούν και μια ποινική έρευνα», κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.
 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Ζαχαριάδης απαντά στον Πολάκη: Αν δεν είχαμε δεχτεί την υποκριτική συγγνώμη σου, δεν θα είχαμε την εκλογική κατάρρευση

«Παύλο λίγο σεμνά, δες και τις δικές σου ευθύνες σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε», γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης στο Χ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.