- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις του νέου προγράμματος για 500 ανέργους
Στην Περιφέρεια Ηπείρου, με 100% επιδότηση
Ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών.
Ξεκινούν σήμερα, 19 Ιουνίου, οι αιτήσεις για το «πρόγραμμα προεργασίας για 500 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιδότηση της εργασίας.
Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά μηνών, στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 500 νέοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 3.200.000 ευρώ.
Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:
- Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
- Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
- Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
- Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 5
- Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 8
- Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων - Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού http://www.oaed.gr.
Ο διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η έλλειψη ουσιαστικής επαγγελματικής εμπειρίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του νέου προγράμματος επιδότησης της εργασίας, ο ΟΑΕΔ στηρίζει έμπρακτα 500 νέους ανέργους της Περιφέρειας Ηπείρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και καλύπτοντας πλήρως το μισθό τους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
»Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης είναι απαραίτητες για την ανάσχεση της ανεργίας και την καταπολέμηση της διαρροής εργατικού δυναμικού και ο ΟΑΕΔ έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας για την αποτελεσματική στήριξη του εργατικού δυναμικού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.