- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ»
Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα από Θεσσαλονίκη
Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο κέντρο «Ι. Βελλίδης» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ» και αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «επικίνδυνο» και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία.
«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής» είπε. Ο αρχηγός της αξιωματικής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις» χαρακτηρίζοντας τον «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας».
Τσίπρας κατά Βενιζέλου
«Όσοι ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιοκτήτη: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ο ιδιοκτήτης τους καλεί να κατέβουν από το όχημα της αριστεράς και να πάρουν τη θέση τους στο όχημα με τα μνημόνια, με μηχανοδηγό τη Μέρκελ, με τον 'Αδωνι, με τον Μπαλτάκο, με τον Σαμαρά, με τον Βορίδη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Όσον αφορά την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».
Τέλος, για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Μέρκελ «είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έχει νοικοκύρη και είναι ο ελληνικός λαός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το διεθνές δίκαιο είναι ενιαίο και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «βιομηχανία παραγωγής πολιτικού χρήματος» στις πολεοδομίες
Εξετάστηκαν οι στόχοι αύξησης των αμυντικών δαπανών
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ως σύμβουλος σε θέματα ναυτιλίας
Όσα δήλωσε ο νέος Γραμματέας της ΝΔ
Δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα, μετά τον Ευθύμιο Μπακογιάννη
«Όταν η αδυναμία διοίκησης μετατρέπεται σε νέο χρέος για την πόλη, τότε δεν μιλάμε για ένα δάνειο ανάπτυξης» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.