- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σακελλαροπούλου:Πρώτη ψηφιακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης
«Η πανδημία επηρεάζει τη λειτουργία της Προεδρίας»
Για τον τρόπο που η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την προεδρία του συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα μίλησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Το μήνυμά της για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η πανδημία, η οποία έχει πλήξει το σύνολο των κρατών-μερών του Συμβουλίου, επηρεάζει και τη λειτουργία της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς και την επιλογή των θεματικών, στις οποίες θα δοθεί έμφαση. Πρόκειται για την πρώτη “Ψηφιακή Προεδρία” (E-Chairmanship), η οποία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες»
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κ. Σακελλαροπούλου
«Σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενός θεσμού που έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και στην εδραίωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην ήπειρό μας. Η Ελληνική Προεδρία θα συμπέσει μάλιστα με την επέτειο του εορτασμού, στις 4 Νοεμβρίου, των 70 χρόνων από την υπογραφή του μεγαλύτερου επιτεύγματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
»Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας θα γίνει στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Η πανδημία, η οποία έχει πλήξει το σύνολο των κρατών-μερών του Συμβουλίου, επηρεάζει και τη λειτουργία της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς και την επιλογή των θεματικών, στις οποίες θα δοθεί έμφαση. Πρόκειται για την πρώτη “Ψηφιακή Προεδρία” (E-Chairmanship), η οποία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
»Το κεντρικό θέμα που έχει επιλεγεί συνίσταται στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας του COVID-19 και στην αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του Συμβουλίου της Ευρώπης και στις θεμελιώδεις αξίες που αυτό πρεσβεύει.
»Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία θα ασχοληθεί με την ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη κράτους δικαίου.
»Επίσης, η Ελληνική Προεδρία θα αναδείξει τα δικαιώματα των νέων. Στα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνονται, ως προτεραιότητες, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της δημοκρατίας στην ψηφιακή εποχή, η προστασία των παιδιών ως ευάλωτης ομάδας, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, η δυνατότητα απόλαυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλώβητης από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ιδίως του δικαιώματος πρόσβασης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην υγεία, υπό το φως του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Οι θεματικές αυτές σκιαγραφούν τις σύγχρονες προκλήσεις που θέτουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα η υγειονομική κρίση, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η κλιματική αλλαγή. Οι αρχές και οι αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι το μέσο με το οποίο οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, χωρίς η Ευρώπη να χάσει αυτό που την κάνει ξεχωριστή.
»Θα σταθούμε αρωγοί στην Ελληνική Προεδρία και θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. Είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενός φάρου δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος φωτίζει και καθοδηγεί σταθερά την πορεία της χώρας μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
«Στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας από όλη την Ελλάδα αξίζει το καλύτερο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ανοίγει τον δήμο και την κοινωνία στην καθημερινότητα όλων των οικογενειών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, θα βρίσκονται στην ιχθυόσκαλα κάθε μήνα
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.