Πολιτικη & Οικονομια

Τα πιο πετυχημένα ψέματα της Πρωταπριλιάς

Η εβδομαδιαία στήλη του Μάνου Βουλαρίνου

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64661-130238.JPG

Βαριέμαι τα ψέματα της πρωταπριλιάς που ακούω στο ραδιόφωνο, βλέπω στην τηλεόραση και διαβάζω στις εφημερίδες και κυρίως στο ίντερ το νετ. Ίσως επειδή δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω από τις αλήθειες των υπόλοιπων ημερών, γεγονός για το οποίο προφανώς ευθύνομαι εγώ και ζητώ ταπεινά συγνώμη. Όπως και να έχει, νομίζω πως η πρωταπριλιά είναι η μέρα που ψέματα πρέπει να λένε μόνο οι ερασιτέχνες, καθώς εμείς οι επαγγελματίες έχουμε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου είτε να τα πούμε, είτε να ασχοληθούμε με ανθρώπους που τα λένε με μεγαλύτερη συχνότητα και από αυτή με την οποία ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως και χτες ακούστηκαν και γράφτηκαν εξαιρετικά ευφάνταστα ψέματα για τα οποία οφείλω να μοιράσω πολλά μπράβο. Για ευνόητους λόγους δεν εκθέτω τους ανθρώπους που τα ξεστόμισαν ή τα έγραψαν καθώς υπάρχει μια -πολύ μικρή-πιθανότητα να μην τα εμπνεύστηκαν στο πλαίσιο της πρωταπριλιάς και μπράβο τους.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση»

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση κάπου την οδηγεί τη χώρα, αλλά ο προορισμός είναι άγνωστος και η ασφάλεια ίδια με αυτήν που θα ένιωθαν οι επιβάτες ενός λεωφορείου του οποίου ο οδηγός έχει διψήφιο βαθμό μυωπίας και στα δύο μάτια και έχει χάσει τα γυαλιά του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αν κανείς σκεφτεί πως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ένας άνθρωπος που νομίζει πως μιλάει με τον Θεό και κάνει παρέα με τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη.

 n

«Επιμένω!.. Αν προσευχηθούμε και οι δύο όλα θα πάνε καλά»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η εναλλακτική λύση στο μνημόνιο»

Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει υποψηφιότητα για την πιο αποτυχημένη αντιπολίτευση όλων των εποχών καθώς σε συνθήκες βαριάς κρίσης, με εισοδήματα πιο ζαρωμένα και από πέος χειμερινού κολυμβητή και με ανεργία που σε λίγο θα δίνει αυτοδυναμία, καταφέρνει να είναι στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με την κυβέρνηση. Με αισθητική και ρητορική πιο βίντατζ και από τραγούδια του Θεοδωράκη, με συμπλέγματα και ταμπού του περασμένου αιώνα και με αρχηγό που μοιάζει με παίκτη του Your Face Sounds Familiar που του έτυχε να κάνει τον Αντρέα τον Παπανδρέου χωρίς μακιγιάζ, το μόνο πράγμα στο οποίο αποτελεί εναλλακτική λύση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ταινίες με αντάρτες της δεκαετίας του ΄80.

n

Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα!

«Ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά ευφυής πολιτικός»

Κανονικά δεν θα έπρεπε να γράψω τίποτα γι΄ αυτή τη φράση η οποία μου μοιάζει αντίστοιχη με εκείνη τη φανταστική συνέντευξη της Σάρα της Πέιλιν η οποία ποσταρίστηκε από ψηφοφόρους του Πάνου του Ψεκασμένου στο Φέις το Μπουκ. Για να θεωρείσαι ευφυής πρέπει να έχεις καταφέρει κάτι σ΄ αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι. Στην πραγματικότητα ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος το μόνο που έχει καταφέρει είναι να είναι αρχηγός ενός κόμματος που στις επόμενες εκλογές θα δώσει μάχη για να μπει στη βουλή. Το ίδιο ακριβώς έχουν καταφέρει πολλοί άλλοι για τους οποίους η μόνη λέξη που δεν έρχεται στο μυαλό είναι αυτή που περιγράφει έναν άνθρωπο με αυξημένες τις νοητικές του ικανότητες. Η αλήθεια είναι πως το μόνο εξαιρετικό που έχει ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος είναι το λεξιλόγιο και η μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του πράγμα που κανείς, έστω και λίγο, ευφυής ποτέ δεν είχε.

n

«Γιατιιιί;;; Αφού είμαι ο εξυπνότερος απ’ όλους»

«Ο Φώτης ο Κουβέλης είναι μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα»

Αν η φράση αυτή είναι αληθής τότε είναι αληθής και η φράση «Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης είναι μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα» καθώς ο άνθρωπος υπνοστεντόν έχει ακολουθήσει με ζηλευτή ακρίβεια τα βήματα του ηγέτη του Λαϊκού του Ορθόδοξου του Συναγελασμού τα οποία οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα εκτός βουλής.

«Ο Γεώργιος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου δεν είναι Θεός»

Έγινε υπουργός επειδή ο μπαμπάς του έπρεπε κάπως να φροντίσει για το μέλλον του. Κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με μοναδικό προσόν το επώνυμο του και τη διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου του Εργασιομανή. Κατάφερε να κάνει πρωθυπουργό τον Σαμαρά και αρχηγό κόμματος τον Βενιζέλο. Δεν μπορεί να ολοκληρώσει 2 φράσεις χωρίς κάποιο ξεκαρδιστικό λάθος. Και παρόλα αυτά καταφέρνει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής και οι δημοσιογράφοι να τον αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά από όσο αντιμετωπίζουν τον Δημοσθένη τον Βεργή. Προφανώς και ΕΙΝΑΙ Θεός και μπράβο του!

n

Ο ΓΑΠ είναι Θεός και στο τραγούδι. Η φωτογραφία είναι από το ιστορικό Live sto Limani που έκλεισε με μια σλόου διασκευή του «Το Πουλάκι Τσίου» κάνοντας τους θαυμαστές του να βάλουν τα κλάματα από συγκίνηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.