- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Καμίνης και οι υποψήφιοί του
Ανανεωμένος κατά 50% ο συνδυασμός του νυν δημάρχου
Τους 66 από τους 74 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο αποτελείται κατά 50% από νέα πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο συγγραφέας Πετρος Μάρκαρης, ο ακαδημαϊκός Θάνος Βερέμης, η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου και ο γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Λευτέρης. «Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των ανθρώπων, δίνοντας το στίγμα του συνδυασμού του και της προσπάθειας που θα στηριχτεί στην προσφορά για την πόλη μέσα από τη δράση και την ενεργητικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή. Συνέχισε τονίζοντας τη δύναμη της απόφασης για συμμετοχή», είπε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης. Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων στάθηκε στο πόσο δύσκολη, επίπονη και επίμονη προσπάθεια έγινε την προηγούμενη τριετία κατά τη θητεία του όταν η πόλη, όπως και όλη η χώρα, βίωσε μια κρίση και την αντιμετώπισε με αποτελέσματα.
Το ψηφοδέλτιο το οποίο δίνει έμφαση στην «κοινωνία των πολιτών», όπως έλεγαν από το επιτελείο του δημάρχου, «σε ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν να παρουσιάσουν έργο στον χώρο όπου δραστηριοποιούνται αλλά και σε κινήσεις συλλογικές». Από τους 66 υποψηφίους οι 20 είναι γυναίκες, και εν ευθέτω χρόνω θα παρουσιάσει τους υπόλοιπους οκτώ.
Υποψήφιοι για θέση δημοτικού συμβούλιο με το «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι μεταξύ άλλων οι Θάνος Βερέμης (καθηγητής πανεπιστημίου), Πόπη Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), Αντώνης Καφετζόπουλος (ηθοποιός), Πέτρος Μάρκαρης (συγγραφέας), Φίλιππος Δραγούμης (ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην στέλεχος των Οικολόγων και νυν της Δράσης), Παναγιώτης Μηνογιάννης (λέκτορας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια), Αλέξανδρος Μοδιάνο (νομικός, διεθνολόγος), Νικόδημος Μάινα-Κιμίουα (μέλος της ομάδας Asante), Βαγγέλης Θεοδωρίδης (πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (νομικός και γιος του αείμνηστου πολιτικού της Ανανεωτικής Αριστεράς), Μυρσίνη Λιοναράκη (δημοσιογράφος), Ραούφ Σεχάντε (παιδίατρος του ΕΣΥ), Γιώργος Φραντζεσκάκης (δημοσιογράφος), Σπύρος Φράγκος (οικονομικός αναλυτής), Φώτης Προβατάς (σύμβουλος μηχανικός), Ανδρέας Βαρελάς, Νέλλη Παπαχελά (δικηγόρος).
Δήλωση στήριξης εξέδωσε ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μία από τις σπάνιες ομολογώ φορές που ως πολίτης -και όχι απλά δημότης- αυτής της πόλης για την οποία αισθάνομαι ταυτόχρονα απέχθεια και αγάπη, αισθάνομαι -και ίσως για πρώτη φορά- υπερήφανο μέλος της που οφείλεται πολύ στον δήμαρχο της πόλης κ. Καμίνη».
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς παραβρέθηκαν οι Νίκος Μπίστης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά), Νίκος Χρυσόγελος (υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο με την κίνηση «Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» η οποία στηρίζει τον νυν δήμαρχο), Μαρία Γιαννακάκη (βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής), Μαρία Καρακλιούμη (αντιπεφερειάρχης Αττικής και πρώην υπεύθυνη γραφείου τύπου και Γραμματέας του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ), Άννα Καραμάνου (πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κουβέλη (δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.