- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
10 εικόνες από τη συγκινητική τελετή μνήμης για τα θύματα της Marfin
Φόρος τιμής στους χαμένους της τραγωδίας τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας
Η εκδήλωση αποκάλυψης της τιμητικής πλακέτας για τους νεκρούς της Marfin, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το μεσημέρι του Σαββάτου
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η εκδήλωση αποκάλυψης της τιμητικής πλακέτας για τους νεκρούς της Marfin, στο κτίριο της οδού Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου του 2010, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν συγγενείς των θυμάτων, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Εμφανώς συγκινημένη κατά την τοποθέτησή της, η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για «όχι απλώς μια συμβολική χειρονομία διάσωσης της μνήμης τους, αλλά και ένα πρώτο μικρό βήμα για τη δικαίωσή τους».
«Η τιμή της μνήμης πολιτών που έχουν πέσει θύματα μίσους και ιδεολογικής βίας, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού. Αντιθέτως, πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Τραγικά γεγονότα σαν και αυτό, είναι ασυμβίβαστα με τη δημοκρατική μας παράδοση και την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας», ανέφερε ακόμη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τιμήσαμε, σήμερα τη μνήμη των τριών συνανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν τραγικά πριν δέκα χρόνια σε αυτό εδώ το σημείο. Ο συμβολισμός της κίνησης είναι ξεκάθαρος. "Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού και της βίας"».
«Θα έπρεπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι αφήσαμε αυτές τις δύσκολες εποχές οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κρίμα γιατί πιστεύω ότι αυτό θα ήθελε η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Νωρίτερα, ανοίγοντας την τελετή αποκαλυπτηρίων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είπε πως «σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο μακριά από την διχόνοια».
Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο «για συναισθήματα πικρά» καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες». Ζήτησε επίσης συγγνώμη «γιατί έπρεπε το αυτονόητο να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια». «Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», τόνισε ακόμη.
«Οι ψυχές των θυμάτων θα ζητούν πάντα δικαίωση στην αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών, στην ενότητα, ενάντια στην πόλωση και στον διχασμό που γεννά βία. Γι αυτό είμαι εδώ, είναι η θέση της Δημοκρατικής παράταξης», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Υπενθυμίζεται ότι 2,5 περίπου ώρες πριν την εκδήλωση, στεφάνια στο σημείο κατέθεσαν τόσο ο Αλ. Τσίπρας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.