Γεννηματά: Kαταθέσαμε πρόταση για τη στήριξη της εργασίας
«Η κυβέρνηση οφείλει να την υιοθετήσει»
«Kαταθέσαμε πρόταση για τη στήριξη της εργασίας, στοχευμένη και κοστολογημένη που η κυβέρνηση οφείλει να υιοθετήσει» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.
Την πρόταση του κόμματός της για επιδότηση της εργασίας από το κράτος μέχρι 40% των αποδοχών, για να μην γίνουν απολύσεις, αυξηθεί η ανεργία και καταρρεύσουν επιχειρήσεις, εξήγησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από το πρόγραμμα SURE και το ΕΣΠΑ, είναι ύψους 2 δισ. και αφορά περίπου 1 εκατομμύριο εργαζομένους. «Το πρόγραμμα μας για τη στήριξη της εργασίας είναι στοχευμένο και κοστολογημένο. Kαταθέσαμε μια πρόταση απολύτως στοχευμένη και κοστολογημένη που η κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να υιοθετήσει» τόνισε η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο. Περιμένω να δω ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και τις αυστηρές προϋπόθεσες για τις οποίες μίλησε ο κ. Τσιόρδας. Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες και οι επιστήμονες καθορίζουν το πώς. Περίμενα η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην Γ' λυκείου και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν. Όπως, επίσης, να ολοκληρωθεί το εξάμηνο και οι πτυχιακές εξετάσεις των τελειόφοιτων φοιτητών. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν προσεκτικό σχεδιασμό. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης».
Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ακόμη του θέση του Κινήματος Αλλαγής για άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. «Έχουμε παράλληλα προτείνει να δημιουργηθεί μία διακομματική επιτροπή για να σχεδιάσουμε ένα μόνιμο σύστημα προστασίας και διαχείρισης του προβλήματος αυτού. Καλώ την κυβέρνηση επιτέλους να ανταποκριθεί. Επίσης για τα κόκκινα δάνεια εδώ και έναν χρόνο μιλάμε για δημιουργία bad bank. Τότε έπεσαν να με φάνε προσωπικά, έλεγαν ότι η Γεννηματά είναι λαϊκίστρια. Τώρα και ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά γι' αυτό» υπογράμμισε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.